Οι ειδικοί κατέληξαν να μπει σε καθολικό lockdown το Ηράκλειο

Σε καθολικό lockdown περνάει το Ηράκλειο της Κρήτης και ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί κατέληξαν στην απόφαση ειδικά για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού καθώς εκεί εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης.

Για τις περιοχές που στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας περνούν πλέον στο σκούρο κόκκινο ισχύουν τα εξής:

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
  • Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.

Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση  και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οι ειδικοί κατέληξαν να μπει σε καθολικό lockdown το Ηράκλειο”

  1. Avatarκαι κορωνοϊός και θάνατος και ανεργία

    Λογικό ήταν να φτάσουμε ως εδώ. Ζούσαμε με το φόβο μη μας βάλει κατά λάθος πρόστιμο ο αστυνόμος και άλλοι αλώνιζαν, συνωστίζονταν για ένα καφέ, για ένα ρούχο από τα “φτηνά” επώνυμα, για ένα κραγιόν, για ένα χτένισμα ή ένα μανικιούρ, ιδιαιτεράδες μπαινόβγαιναν παράνομα στα σπίτια σε στρατιές, τα παιδιά συνωστίζονταν στις τάξεις, η μόνη λύση για τους πελάτες των λεωφορείων ήταν να πάρουν ταξί ή να πάνε με τα πόδια για να σωθούν… Και τώρα πώς θα βρουν δουλειά οι άνεργοι; Πώς θα ζήσουν οι ευπαθείς που αργεί η σειρά τους στον εμβολιασμό; Και εντάξει, έχουν συγγενείς να τους βοηθολυν και ας τους λένε χαραμοφάηδες μέρα νύχτα είναι τυχεροί. Οι άλλοι που δεν έχουν κανένα τι θα απογίνουν; Θα τους φάνε τα ποντίκια σαν τη 40χρονη;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί