«Αποκλείστηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι Τυλίσου και Μαλίων από το πρόγραμμα δωρεάν WiFi του Υπουργείου Πολιτισμού»

«Η Υπουργός οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της»

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που αποκλείει τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Τυλίσου και των Μαλίων από το πρόγραμμα εγκατάστασης δικτύων δωρεάν WiFi για τους επισκέπτες, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί αγανάκτηση η νέα απόφαση της Yπουργού Πολιτισμού, με την οποία μένουν εκτός του προγράμματος εγκατάστασης δικτύων δωρεάν WiFiοι πολύ σημαντικοί και με μεγάλη επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι της Τυλίσου και των Μαλλίων. Πραγματικά, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τον τρόπο με τον οποίο η Υπουργός αποφασίζει. Δεν θεωρεί σημεία υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος τους συγκεκριμένους χώρους; Δεν γνωρίζει την επισκεψιμότητά τους; Δεν αντιλαμβάνεται ότι κάθε επισκέπτης, με τη χρήση δωρεάν WiFi, θα μπορεί να μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων την εμπειρία του, διαφημίζοντας σε όλο τον κόσμο τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο; Δεν καταλαβαίνει τη ζημιά που προκαλεί στην εικόνα της Κρήτης η απόφασή της; Ή μήπως σκοπίμως δημιουργεί αρχαιολογικούς χώρους πολλών ταχυτήτων από πλευράς παροχών εξυπηρέτησης προς τους επισκέπτες τους;

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν ισχύει, είναι καταδικαστέο. Την καλώ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να συμπεριλάβει το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων του Ηρακλείου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άμεσα!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί