«Με προσέγγισε στα 15 και με βίαζε για 4 χρόνια»: Συγκλονίζει το πρώτο θύμα που κατέθεσε μήνυση κατά του «γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού» (Βίντεο)

«Υπήρχε πάντα στο σπίτι του ένα παιδί»

Τον άνθρωπο που κατέθεσε την πρώτη μηνυτήρια αναφορά, στις 8 Φεβρουαρίου, κατά του «γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού» για βιασμό και αποπλάνηση φιλοξένησε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή της «Μεσάνυχτα». 

Πρόκειται για τον 40χρονο σήμερα Βασίλη, ο οποίος όπως καταγγέλλει γνώρισε τον γνωστό σκηνοθέτη σε ηλικία 15 ετών στα καμαρίνια του θεάτρου και ασελγούσε συστηματικά επάνω του για τέσσερα χρόνια. Μιλάει για πρώτη φορά δημόσια, αναφέρεται στην περίοδο της σωματικής και συναισθηματικής του κακοποίησης και εξηγεί γιατί δεν μίλησε νωρίτερα. Όπως αναφέρει αποφάσισε να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία του και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τον αποπλάνησε όταν ήρθε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα και πληροφορήθηκε για το κύμα αντίστοιχων καταγγελιών, από καλλιτέχνες και μη, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας συγκλονίζοντας το ελληνικό θέατρο.

Περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα που τον στιγμάτησαν για όλη του τη ζωή και τονίζει: «Δεν μένω στην Ελλάδα και δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Τον καταγγέλλω γιατί πρέπει να μιλήσουν κι άλλα θύματα. Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του. Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».

«Τον θαύμαζα και μου είχε προτείνει έναν ήρωα από ένα κλασικό έργο και ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός και ευελπιστούσα ότι είναι εκεί για εμένα και ότι θα με βοηθήσει» αναφέρει. Υπενθυμίζεται πως και ο Νίκος Σ., που επίσης έχει καταγγείλει τον βιασμό του από το ίδιο πρόσωπο σε ηλικία 19 ετών, στη συνέντευξή του είχε μιλήσει για την προσέγγιση μέσω ενός ήρωα από ένα κλασικό έργο και συγκεκριμένα του «Τομ» από τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσι Ουίλιαμς. 

Μια παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελόμενος, έγινε η αρχή του εφιάλτη. «Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει» περιγράφει. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγε με τους συμμαθητές του στα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές και να τους γνωρίσει. «Με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός» αφηγείται ο Βασίλης.

Η σεξουαλική κακοποίηση

«Στο τέλος της συζήτησής μας – ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν – με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο» προσθέτει. Ο Βασίλης του τηλεφώνησε και, όπως του ζήτησε ο γνωστός ηθοποιός, άρχισε να τον επισκέπτεται στο σπίτι του. Στην τρίτη επίσκεψη του αποκάλυψε τις προθέσεις του καθώς δέχτηκε τη σεξουαλική κακοποίησή του. «Καθόμασταν δίπλα – δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό» λέει ο Βασίλης.

«Υπήρχε πάντα στο σπίτι του ένα παιδί»

«Εφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Εχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχθηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα. Ολο αυτό κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια» αναφέρει.

Εγκλωβισμένος στα ερωτήματα της εφηβείας του, όπως ο ίδιος εξομολογείται, τα οποία σχετίζονταν με τα θεατρικά όνειρά του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έμενε προσκολλημένος σε αυτήν την ιδιότυπη σχέση, μην μπορώντας να αντιδράσει καθώς ο «πρωταγωνιστής» της κατάφερνε με διάφορους τρόπους να τον παρασύρει.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Οτι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Οταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε», εξομολογήθηκε. Αποκάλυψε, επίσης, πως όταν πήγαινε σπίτι του υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί και κάποια στιγμή «μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του». «Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα» περιέγραψε ο Βασίλης.

«Τον αποκάλεσα παιδεραστή»

«Ημουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε ο Βασίλης, όταν πλέον αποφάσισε πως πρέπει να σπάσει τα δεσμά που τον κρατούσαν δεμένο με αυτόν τον άνθρωπο για τον οποίο πλέον ένιωθε μόνο αποστροφή. «Νιώθω πάρα πολύ καλά που μίλησα γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα» είπε ο Βασίλης στο τέλος της αφήγησής του.

Η δικηγόρος του Μαρία Κούρτεση, η οποία παρενέβη στην εκπομπή, εξήγησε πως μίλησε μαζί του για πάρα πολλή ώρα πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, κινώντας τις δικαστικές διαδικασίες γι΄αυτήν την επώδυνη εμπειρία ζωής.

«Καθίσαμε 6 ώρες και μιλήσαμε για το προσωπικό του βίωμα. Του είπα πως είναι αδικήματα που έχουν παραγραφεί, αλλά ότι πλέον έχει δικηγόρο και δεν χρειάζεται να καταφύγει στα social media. Εχει στοιχεία, έχει δικηγόρο, πάει στον εισαγγελέα. Εδώ πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει πολιτεία, υπάρχει ένα πλαίσιο που προστατεύει» είπε η κα Κούρτεση.

Ο Βασίλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες το Documentoέχει περιγράψει στις αρμόδιες αρχές την κατ’ εξακολούθηση διάπραξη των αποτρόπαιων εγκλημάτων του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μήνυση την οποία έχει καταθέσει ο ίδιος, έχει ήδη ανατεθεί σε εισαγγελέα και ανεξάρτητα από το εάν θα προχωρήσει στην ποινική δίωξη του καταγγελόμενου, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχουν διαπραχθεί είναι στο όριο της παραγραφής, είναι στην διακριτική ευχέρεια της Δικαιοσύνης να προχωρήσει την έρευνα σε βάθος, δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για παρόμοιες συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί