Με κορονοϊό 3χρονο παιδί σε παιδικό σταθμό στην Κρήτη

Θετικό στον κορονοϊό έχει βρεθεί ένα παιδάκι στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αγίας Φωτεινής μετά τα αποτελέσματα rapid test που έγινε εχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι πρόκειται για ένα παιδί ηλικίας 3 ετών που πηγαίνει σε ένα από τα 4 νηπιακά τμήματα του παιδικού σταθμού.

Μαζί με το 3χρονο αγόρι rapid τεστ έχει κάνει και ο πατέρας του παιδιού με τον οποίο μαζί πήγαν σήμερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, του οποίου το τεστ βγήκε αρνητικό, όμως στη συνέχεια μαζί με το παιδί έκαναν και μοριακά τεστ των οποίων τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί έχει και ένα αδερφάκι που φοιτά στο 3ο δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας το οποίο μαζί με την μητέρα του θα κάνουν σήμερα μοριακά τεστ για κορονοϊό.

Kλειστό για 14 ημέρες το τμήμα

Kλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το τμήμα του παιδικού σταθμού της Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα.

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Μαρία Σακαδάκη, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως μετά από συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, η απόφαση για κλείσιμο του τμήματος για 14 ημέρες είναι δεδομένη, ενώ σήμερα θα γίνει πλήρης απολύμανση σε όλο τον παιδικό σταθμό.

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός έχει 4 τμήματα, που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, και το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα τμήματα θα παραμείνει ανοιχτό και σήμερα, κάτι που θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μοριακών τεστ που έχει γίνει στο 3χρονο παιδί και στον πατέρα του, αλλά και των τεστ που θα κάνει σήμερα η μητέρα του και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που φοιτά στην Γ’ Τάξη του 3ου Δημοτικού της Ιεράπετρας. Εφόσον βρεθούν θετικά μοριακά τεστ στην οικογένεια, η απόφαση του ΕΟΔΥ μπορεί να αλλάξει και να κλείσουν όλα τα τμήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί