Κοινή αναφορά των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ η Επιστολή της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης για τις πλημμύρες

Κοινή αναφορά κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ την Επιστολή της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν  από τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανώλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης κατέθεσαν προς τον Πρωθυπουργό την υπ’ αριθμ. πρωτ. 04/ 16.2.2021 επιστολή της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης τονίζοντας  τις πρόσφατες βιβλικές καταστροφές που γνώρισαν Δήμοι της Κρήτης με στόχο, όπως τονίζεται, «να καταβληθούν, έγκαιρα, στους πληγέντες οι αποζημιώσεις και οι επιχορηγήσεις που προβλέπονται και να προχωρήσει η κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής αποτροπής  μελλοντικών καταστροφών από τις πλημμύρες και γενικότερα από τις θεομηνίες».

Μεταξύ άλλων, ζητείται με την επιστολή:

  • Να δεσμευτούν & να διατεθούν  οι αναγκαίοι πόροι, από το ΠΔΕ (σήμερα ΕΠΑ), προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα αποκατάστασης των υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Ταυτόχρονα η διοίκηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που υπέστησαν ζημιές κατά το άρθρο 36 του ν. 2459\1977 (Α΄ 17),  όπως ισχύει.
  • Να επιταχυνθεί η σύνταξη επιχειρησιακών σχεδίων, τα οποία πρέπει να είναι λεπτομερή, εξειδικευμένα, κατανοητά, σαφή και εύκολα, εφαρμόσιμα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας για τη μείωση των επιπτώσεων από τα προκύπτοντα  πλημμυρικά φαινόμενα, κατά τα οριζόμενα στο ν. 4662\20 (Α΄27).
  • Να επιχορηγηθούν άμεσα οι πληγέντες Δήμοι ( Χερσονήσου , Δήμος Μινώα Πεδιάδος και Ρεθύμνου), με κονδύλια από τους ΚΑΠ (ΣΑΤΑ) για την κατασκευή επενδυτικών έργων και από τη ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Πρωθυπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί