Χωρίς απόφαση για το Αφγανιστάν ολοκληρώθηκε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Χωρίς απόφαση για το Αφγανιστάν ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Οι Υπουργοί αποφάσισαν ότι θα ενισχύσουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, από 500 σε 4.000 άτομα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάιο.

Οι Σύμμαχοι ανακοίνωσαν ότι περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τη δέσμευση των ΗΠΑ κατά το περασμένο έτος να αποσύρουν τα στρατεύματά των ΗΠΑ έως την 1η Μαΐου. «Αντιμετωπίζουμε πολλά διλήμματα και δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές», είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το μήνυμα που προκύπτει από τη συνάντηση είναι ότι δίνουμε έμφαση και την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ειρηνευτική πρωτοβουλία και λέμε ειδικά στους Ταλιμπάν να συνεργαστούν ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν σχετικά με την κατάσταση των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

«Θα υποστηρίξουμε την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, με στόχο μια δίκαιη και διαρκή πολιτική διευθέτηση και μια μόνιμη και ολοκληρωμένη κατάπαυση του πυρός», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί