Θερμοκήπιο καταστράφηκε από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κρήτη

Με ένα θερμοκήπιο σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο συνεχίζεται η «επέλαση» των βορειάδων στην Ιεράπετρα που συνεχίζουν με πολύ ισχυρή ένταση από χθες τη νύχτα.

Έτσι στην περιοχή Σωπάτες νοτιοανατολικά της Βαϊνιάς, ένα ξύλινο θερμοκήπιο 15ετίας, 3 στρεμμάτων υπέστη σοβαρές ζημιές και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, ο οποίος ματαίως προσπάθησε να περισώσει ότι μπορούσε, και περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι την περιπέτειά του.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο θερμοκήπιο του, παρατήρησε να έχει γείρει λίγο από την πλευρά που το χτυπούσε ο βοριάς και έτσι αναζήτησε βοήθεια και οδηγίες για να μπορέσει να το στερεώσει.

Πριν προλάβει όμως να κάνει τίποτα, και με τον αέρα να συνέχιζε και να συνεχίζει ακάθεκτος, το θερμοκήπιο άρχισε σιγά-σιγά να ξηλώνεται μπροστά του όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο θερμοκήπιο είναι σε έκταση μισού στρέμματος περίπου, όπως μας είπε, ενώ θεωρεί βέβαιο πως αν ο άνεμος συνεχιστεί το θερμοκήπιο θα διαλυθεί εντελώς, ενώ ο ίδιος έχει φύγει πλέον από εκεί μη μπορώντας να κάνει κάτι, αφού η όποια προσπάθεια επιδιόρθωσης τώρα είναι επικίνδυνη.

Παράλληλα ολοκληρωτικά κατεστραμμένη είναι και η καλλιέργεια πιπεριάς φλάσκας που καλλιεργούσε στα 3 αυτά στρέμματα, με την έννοια της αποζημίωσης να είναι και σε αυτή την περίπτωση κάτι που φαντάζει πολύ μακρινό…

* Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το αρχείο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί