Ψήφισαν μόνοι τους το νόμο για τα ΜΜΕ για διευκολύνσεις στους καναλάρχες

Με τις ψήφους της συμπολίτευσης ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που επιβραβεύει τους «επιτετραμμένους» του Μαξίμου σε ΕΡΤ – ΑΠΕ και προσφέρει διευκολύνσεις εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες μέσω της έμμεσης απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις άδειες αλλά και της μείωσης του κατώτατου ορίου εργαζομένων, γεγονός που θα δρομολογήσει απολύσεις.

Με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αποχωρήσει από την Ολομέλεια μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε χωρίς τη στήριξη κόμματος της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ στην ψηφοφορία επί των άρθρων ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ συγκεκριμένων διατάξεων.

Δείτε επίσης: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή – Αλ. Τσίπρας: Όχι στους μισθούς των golden boys και τα δώρα στα κανάλια (Βίντεο)

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σε κλίμα πόλωσης, παίρνοντας τη σκυτάλη από το σχέδιο νόμου της Νίκης Κεραμέως που προκάλεσε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και ακραία καταστολή. Στην πολυεπίπεδη κριτική που ασκήθηκε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθιξαν σχεδόν από κοινού τη μετατροπή της πανδημίας ως ευκαιρία από την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα που θα της αποφέρουν μιντιακή ανταπόδοση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί