Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μ. Καραταράκη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του σπουδαίου εκπαιδευτικού, Μιχάλη Καραταράκη.

Δείτε επίσης: Θλίψη στο Ηράκλειο από τον θάνατο του εκπαιδευτικού Μ. Καραταράκη

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά το Μιχάλη Καραταράκη. Ο Μιχάλης  Καραταράκης υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης και θερμός υποστηρικτής του Πανεπιστημίου μας από την ίδρυσή του. Με το παράδειγμά του, την ανιδιοτέλειά του και την προφανή διάθεση εθελοντικού έργου που τον διέκρινε, μέχρι και τα τελευταία στάδια της ζωής του, ενέπνευσε τους συμπολίτες του να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο Ίδρυμα στα δύσκολα πρώτα χρόνια της  εν συνεχεία λαμπρής του πορείας και διατήρησε άσβεστη την άμεση και ενεργό στήριξη του σε όλα τα μετέπειτα παραγωγικά χρόνια. Κατέβαλε προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση  πόρων υλικής υποστήριξης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και των υπόλοιπων ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης και διετέλεσε Πρόεδρος της τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής  Ένωσης Αμερικής. Η συνεργασία του με τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν άψογη και υποδειγματική και ως ενεργός πολίτης του Ηρακλείου μετέφερε πάντα σκέψεις, αλλά και υλοποιούσε δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες του να αποτελούν πρότυπο για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας. 

Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2016 ήταν ελάχιστος φόρος τιμής σε μία προσωπικότητα που συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο του.

Ο Μιχάλης Καραταράκης θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα και  η αγάπη του για τον τόπο του και τα Πνευματικά του Ιδρύματα θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που τα υπηρετούμε.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Από τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας με πολύπτυχη προσφορά, επί δεκαετίες. Ως καθηγητής Λυκείου, και μέσα από τη φροντιστηριακή του πορεία,  συνέβαλε στην εκπαίδευση εκατοντάδων μαθητών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σε συλλόγους που υποστήριξαν την επιστημονική και πολιτισμική ζωή της Κρήτης, και με αδιάπτωτο ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο του νησιού μας, εκπλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία. Θα αποτελεί παράδειγμα ακέραιου ανθρώπου και ενεργού πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Από τον πρώην δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κ. Μαμουλάκη

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Μιχάλης Καραταράκης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, άξιος οικογενειάρχης, αλλά και εξαίρετος Δάσκαλος για πολλές γενιές Ηρακλειωτών που είχαν την τύχη να μαθητεύσουν δίπλα του, μεταξύ αυτών και δικός μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο πολύ με βοήθησε στα δύσκολα οικονομικά χρόνια που προετοιμαζόμουν για τις σπουδές μου. Και πώς θα μπορούσα άλλωστε, αφού χωρίς την αμέριστη υποστήριξή του, αλλά και την υποτροφία που μου είχε προσφέρει, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε! Σε ευχαριστώ για όλα! Μπορεί οι συνθήκες της πανδημίας να μην μου επιτρέπουν να σε αποχαιρετήσω όπως σου αξίζει, η σκέψη μου όμως θα βρίσκεται εκεί, δίπλα σε εσένα, την οικογένεια και τους οικείους σου.

Από το φροντιστήριο Ορόσημο

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο μιας ιστορικής μορφής στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης του Ηρακλείου. Πρόκειται για τον σπουδαίο δάσκαλο Μιχάλη Καραταράκη.

Ο Σύλλογος Φροντιστών Νομού Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί