Στους 3 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής – Και ο στρατός στη «μάχη»

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Δείτε: «Άσπρισε» η Αθήνα από τα χιόνια – Προβλήματα, διακοπές ρεύματος και ανετοιμότητα, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Τρία τα θύματα της «Μήδειας» σε όλη τη χώρα

Τραγική αποδεικνύεται η κακοκαιρία «Μήδεια», καθώς έως αυτή την ώρα έχουν αναφερθεί τρεις θάνατοι, δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη, ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο 73χρονος έχασε τη ζωή του όταν από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ένας 80χρονος στο Τρούπι Μαντουδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, αλλά από το βράδυ της Κυριακής υπήρξε διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένειά του είχε καλέσει τις αρχές και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για να τον προσεγγίσουν αλλά η σφοδρή χιονόπτωση δεν το επέτρεψε. Δυστυχώς, όταν τελικά έφθασαν στο σπίτι του τα σωστικά συνεργεία, ήταν ήδη νεκρός.

Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανακοπή καρδιάς, στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιό του εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Από τις 9.30 πρωί ξεκίνησε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε ορεινή περιοχή πάνω από το χωριό Καμινάκι. Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ το πυκνό χιόνι δυσκόλευσε ιδιαίτερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ να φθάσουν στο σημείο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τις αρχές ειδοποίησε ο γιος του 56χρονου που ήταν μαζί του, λέγοντας ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί