Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκλείσει αθλητικά σωματεία από γηπεδικές εγκαταστάσεις (Βίντεο)

Δραματική, απαράδεκτη και αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στον αθλητισμό με ευθύνη της κυβέρνησης, επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό αθλητικών σωματείων από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει τις επιχορηγήσεις – ψίχουλα για να τιμωρήσει όποια σωματεία και αθλητές δεν είναι της αρεσκείας της, για να ελέγξει τις επικείμενες αρχαιρεσίες των Aθλητικών Oμοσπονδιών αλλά κυρίως για να χτυπήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που ως κοινωνικό αγαθό, δεν είναι προσοδοφόρο, για να θωρακίσει τελικά τον αθλητισμό – εμπόρευμα και αυτός να συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. 

Κατήγγειλε ακόμα την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει έγγραφο προς τους δήμους με το οποίο ζητά την αποπομπή από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις όσων σωματείων δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, την ώρα που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και τα σωματεία δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις δυσχρονοβόρες διαδικασίες για την ένταξη στο μητρώο. Η κυβέρνηση με αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη πρακτική εκβιάζει δεκάδες σωματεία, που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης. 

Ο υπ. Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών με πρόσχημα την τάξη και διαφάνεια που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Επικαλούμενος τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, επίσης ανακοίνωσε 13 μέτρα που μεταξύ άλλων προβλέπουν ίδρυση κέντρου υποστήριξης αθλητισμού, λειτουργία του «αθλητικού συνηγόρου» συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης, κώδικες δεοντολογίας και πειθαρχικού κώδικα κ.ά. 

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι η καταδίκη για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί στο χώρο του Πολιτισμού, της Τέχνης και σε κάθε εργασιακό χώρο αυτονόητη, όπως αυτονόητη έπρεπε να ήταν και η ολόπλευρη προστασία των θυμάτων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους για όλες τις περιπτώσεις. Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αναδειχθούν οι αιτίες για τον αθλητισμό που έχουμε σήμερα και βυθίζεται στη σήψη και την εμπορευματοποίηση των ισχυρών, μια πολιτική που υπηρετεί και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις, υπογράμμισε, δεν θέλουν να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά αντίθετα και εδώ προωθούν την ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν φθάνει. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί