Εκχιονιστικό στην κατοικία Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό, ενώ κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έχουν σοβαρά προβλήματα (Βίντεο)

Οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού πρέπει να διασφαλιστούν (σε αντίθεση με των κοινών ανθρώπων), αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο για μερικά τετράγωνα… όπως έκανε πρόσφατα στην Ικαρία για… εκδρομή!

Μπορεί η Ελλάδα να κόπηκε στη μέση παρά το ότι γνώριζαν πολύ καλά πως θα ερχόταν το κύμα κακοκαιρίας, μπορεί να προσπαθούν να το αιτιολογήσουν λέγοντας πως ήταν «πρωτοφανής» η χιονόπτωση αλλά υπάρχει ένα σημείο της χώρας όπου το επιτελικό κράτος… λειτούργησε!

Ναι είναι η περιοχή όπου μένει ο πρωθυπουργός με την υπέρκομψη σύζυγό του, ο Περιφερειακός Λυκαβηττού (από τον Μάιο του 2017) όπου το χιόνι μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο, αλλά όχι όταν δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση του ενός και μοναδικού πρωθυπουργού: του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι όπως μάθαμε, τα εκχιονιστικά μηχανήματα πιάσανε δουλειά, και επαναλαμβάνουν το υψηλό τους καθήκον ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μην τυχόν και δημιουργηθεί πρόβλημα στην «ιερή» οικογένεια.

Εκεί λίγες δεκάδες μέτρα από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, στην πολυτελή κατοικία του Κυριάκου Μητσοτάκη, απ’ όπου εν καιρώ πανδημίας η Μαρέβα Γρκαμπόφσκι Μητσοτάκη έδινε τη συνέντευξή της διαφημίζοντας την πολυτέλειά της στις Financials Times.

Αλλά, αν δεχθούμε και τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί τότε, όταν το ζεύγος μετακόμιζε στην περιοχή είχε χτυπήσει συναγερμός στο Δήμο Αθηναίων… για να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, στη συγκεκριμένη περιοχή όπως ο ηλεκτροφωτισμός, τα πεζοδρόμια, η αποψίλωση των πάρκων, ο έλεγχος στα υπόγεια και υπέργεια δίκτυα κλπ.

Βλέπετε, όπως είχε πει και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιόκτητο, σε αντίθεση με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά, που είναι νοικιασμένο…

Όπως και να ‘χει, οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού πρέπει να διασφαλιστούν (σε αντίθεση με των κοινών ανθρώπων), αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο για μερικά τετράγωνα… όπως έκανε πρόσφατα στην Ικαρία για… εκδρομή!

Δείτε το βίντεο που φέρνει στο φως το documentonews.gr:

«Πού φτάσαμε, έξω από το Da Capo!»

Το ίδιο επιτελικό κράτος που έκλεισε προληπτικά την Εθνική Οδό την Δευτέρα με το πρώτο χιόνι, την Τρίτη κάνει την αντεπίθεσή του όχι για να ξεπεράσει τα προβλήματα από τη «Μήδεια» αλλά για να ωραιοποιήσει την εικόνα του στα κανάλια. Στο σόου επιτελικής κινητοποίησης Δήμου Αθηναίων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας τα κεντρικά ΜΜΕ ήταν παρόντα, καθώς αυτό οργανώθηκε στο Κολωνάκι.

Και τα σχόλια από τα στούντιο ήταν τουλάχιστον… ελαφρά. «Πού φτάσαμε, έξω από το Da Capo!» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν στον αέρα του MEGA, όπως αναφέρει η Αυγή.

Στο ΣΚΑΪ ακόμη πιο αποφασιστικοί ανέβηκαν και πάνω στο «εκχιονιστικό του Κολωνακίου» για να «καθαρίσουν την Πατριάρχου Ιωακείμ παρέα» και πήραν και δηλώσεις του οδηγού, που μίλησε για την μάχη με τον πάγο… πέριξ του Ευαγγελισμού. Και το ρεπορτάζ επέμεινε για το τι συμβαίνει στις περιοχές «γύρω από το Κολωνάκι», γιατί όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από το στούντιο, «σκεφτείτε τον κάτοικο του Κολωνακίου που πάει να βγει από το σπίτι του και βλέπει αυτό -και τρελαίνεται!». Ευτυχώς, όπως φαίνεται και στα πλάνα, τα μεγάλα 4Χ4 της γειτονιάς ανταπεξέρχονται στη… θεομηνία.

Φυσικά, η υπερβολή δεν εκπλήσσει, καθώς ούτε 24 ώρες πριν έδιναν ζωντανά ρεπορτάζ από την εθνική οδό όπου «είχαν άγιο» ενώ κινούντο σε ανοιχτές λωρίδες, με αποτέλεσμα φυσικά την γελοιοποίηση στα social media. Μάλιστα, πολλοί θυμήθηκαν τις διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις των ίδιων ΜΜΕ και δημοσιογράφων λίγα χρόνια πριν.

Δείτε επίσης: «Άσπρισε» η Αθήνα από τα χιόνια – Προβλήματα, διακοπές ρεύματος και ανετοιμότητα, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί