Εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας στη ΛΑΡΚΟ

Κατέρρευσε από το χιόνι τμήμα της στέγης 

Ένα ακόμη χτύπημα, αυτή τη φορά από την κακοκαιρία «Μήδεια», δέχθηκε η ΛΑΡΚΟ. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο εργοστάσιο, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτούνται οι εγκαταστάσεις έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων. Επιπλέον, το εργοστάσιο δεν είναι προσβάσιμο, καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

«Από καθαρή τύχη γλίτωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του εργοστασίου από το βάρος του χιονιού. Παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί 16 ώρες επειδή ο δρόμος προς τη ΛΑΡΚΟ ήταν απροσπέλαστος…» έγραψε από την πλευρά του στο Twitter το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τον 902.gr, τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας να παραμείνουν αποκλεισμένοι στο χώρο του εργοστασίου, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και χωρίς τρόφιμα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ έλαβαν μέρος εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Κατάφεραν να ανοίξουν το οδικό δίκτυο όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε τα 50 εκατοστά και τελικά απεγκλώβισαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι έμειναν αποκλεισμένοι επί 16 ώρες.

Εξαιτίας της κατάρρευσης της οροφής η λειτουργία του εργοστασίου ανεστάλη επ’ αόριστον. Πηγές του υπουργείου Ενέργειας, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζουν πάντως ότι το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ, η Λάρυμνα, το Μαρτίνο και η Μαλεσίνα Φθιώτιδας βρίσκονταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και νερό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί