«Άσπρισε» η Αθήνα από τα χιόνια – Προβλήματα, διακοπές ρεύματος και ανετοιμότητα, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Αυτή είναι η εικόνα του επιτελικού κράτους

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αττική, ακόμα και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της πρωτεύουσας από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη. Το Σύνταγμα, όπως και όλο το κέντρο της Αθήνας, είναι καλυμμένο με χιόνι, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία, ενώ δεν λειτουργεί η γραμμή 1 του Μετρό και ακυρώνονται δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Ισχυρή σύσταση από την ΓΓΠΠ για αποφυγή μετακινήσεων των κατοίκων.

Σοβαρά προβλήματα και σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες από τη Θηβών και τη Λεωφόρο Συγγρού μέχρι την Αθηνών – Κορίνθου και την παραλιακή

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Ελευσίνα έχουν εγκλωβιστεί εκχιονιστικά μηχανήματα που μπλόκαραν εξαιτίας αυτοκινήτων που είχαν μείνει λόγω του χιονιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, «οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Αν και η σύσταση ήταν αρχικά μόνο για τους κατοίκους του Βόρειου και Ανατολικού τομέα, το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να η σύσταση να επεκταθεί για όλο το Λεκανοπέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και περιοχές του κέντρου όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη έχουν προβλήματα από τη χιονόπτωση τα οποία εντείνονται από φορτηγά τροφοδοσίας που έχουν κολλήσει σε δρόμους που το χιόνι έχει γίνει πάγος.

Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας όπως στο Σύνταγμα και στη λεωφόρο Συγγρού, είναι σκεπασμένοι με χιόνι με την Πολιτική Προστασία να συστήνει στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέχρι τις 10 το πρωί.

Δείτε φωτογραφίες της Αυγής:

ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΙΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Avgi.gr
ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΙΟΝΙ
Avgi.gr

Σοβαρά προβλήματα και σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες από τη Θηβών και τη Λεωφόρο Συγγρού μέχρι την Αθηνών – Κορίνθου και την παραλιακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Ελευσίνα έχουν εγκλωβιστεί εκχιονιστικά μηχανήματα που μπλόκαραν εξαιτίας αυτοκινήτων που είχαν μείνει λόγω του χιονιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, «οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

ΑΘΗΝΑ ΔΡΟΜΟΙ ΧΙΟΝΙ ΠΕΖΟΙ
Avgi.gr

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Αν και η σύσταση ήταν αρχικά μόνο για τους κατοίκους του Βόρειου και Ανατολικού τομέα, το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να η σύσταση να επεκταθεί για όλο το Λεκανοπέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και περιοχές του κέντρου όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη έχουν προβλήματα από τη χιονόπτωση τα οποία εντείνονται από φορτηγά τροφοδοσίας που έχουν κολλήσει σε δρόμους που το χιόνι έχει γίνει πάγος.

 Διακοπή κυκλοφορίας

-Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
-Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
-Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
– Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος»
-Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
-Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
-Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
– Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
– Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
– Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
– Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
-Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
-Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η  χ/θ έως την 34η  χ/θ.
-Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
-Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η  χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)
 

Διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα κυρίως από τις πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ,  προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές του Νέου Ηρακλείου, της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί  την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, επίσης, στον Διόνυσο και τη Σταμάτα όπου υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Ο πρόεδρος ένωσης τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης μιλώντας στο OPEN , δήλωσε ότι από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει η αποκατάσταση.  

To χιόνι έχει βάλει… φωτιά στο Twitter

To χιόνι έχει βάλει… φωτιά στο Twitter όπου το hashtag#Athens έχει πλημμυρίσει φωτογραφίες της Αθήνας στα λευκά.

Επιτελικό κράτος για… κλάματα

Όσο κι αν το λες «η επέλαση της ‘Μήδειας’», το να κάνει ένα χιόνι Φλεβάρη μήνα δεν είναι κάτι πρωτοφανές ούτε κάτι απρόβλεπτο.

Αλλά το επιτελικό κράτος έκλεισε προληπτικά την Εθνική Οδό λες και δεν υπάρχουν εκχιονιστικά και αλατιέρες για να την κρατήσουν ανοιχτή. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το 112 δεν ενημέρωσε τους πολίτες. Δεν κινδύνευαν ζωές, άρα δεν υπήρχε λόγος, εξήγησε ο Χαρδαλιάς.

Με τις πλημμύρες στην Εύβοια, που κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, το 112 δεν είχε λειτουργήσει για να μην προκληθεί πανικός. Ας μην θυμηθούμε τη σπέκουλα που είχε πέσει παλιότερα για το 112 και το Μάτι.

Αυτό ήταν τότε. Τώρα ο Χαρδαλιάς είπε ότι ενημέρωσε δέκα σάιτ και θεωρεί πως έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε.

Αλλά τότε είχαμε άλλη κυβέρνηση.

Τώρα είναι όλα κανονικότητα – ακόμα και το να κλείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός με πέντε πόντους χιόνι.

Μια ματιά στα κανάλια αρκεί για να πείσει και τον κάθε κακοπροαίρετο. Τώρα ο ΣΚΑΪ βρίσκει τους χειρισμούς εύλογους και επιβεβλημένους. Ο ρεπόρτερ του καναλιού βγήκε από ένα σημείο που δεν είχε καν χιόνι για να μας δείξει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα.

Πριν από δύο χρόνια οι δημοσιογράφοι του καναλιού ούρλιαζαν για το μπάχαλο που επικρατεί στο κράτος και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες.

Αυτή είναι η εικόνα του επιτελικού κράτους.

Κι αν είναι αυτή η εικόνα σε μια χειμωνιάτικη κακοκαιρία, εξηγούνται πολλά για όσα έχουν γίνει στην πανδημία, τη λήψη και εφαρμογή των μέτρων, τη διαχείριση των αυξημένων κρουσμάτων.

Γιατί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δουλειά του επιτελικού κράτους δεν είναι η αποτελεσματικότητα. Είναι να σε παίζουν φιλικά τα κανάλια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί