Το Ισραήλ προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών

Το Ισραήλ σχεδιάζει να χαλαρώσει περισσότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις την προσεχή Κυριακή και ξανανοίγει τα ξενοδοχεία και τα γυμναστήρια σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή θεωρούνται άνοσοι, έχοντας αναρρώσει από την Covid-19, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Με το σχεδόν 43% των πολιτών να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου της Pfizer, το Ισραήλ προχωρά στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων λοκντάουν, που είχε επιβάλει στις 27 Δεκεμβρίου.

Εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές, βιβλιοθήκες και μουσεία θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν την Κυριακή, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα.

Επίσης, την Κυριακή, στους Ισραηλινούς που θα διαθέτουν ένα «Πράσινο Πάσο» (ένα πιστοποιητικό φερόμενης ανοσίας Covid-19 που θα αναρτάται σε μια εφαρμογή του υπουργείου Υγείας της χώρας) θα επιτρέπεται η είσοδος σε εγκαταστάσεις αναψυχής όπως γυμναστήρια και ξενοδοχεία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση σχεδίαζε αρχικά να λανσάρει το «Πράσινο Πάσο» πρόσβασης σε χώρους αναψυχής στις 23 Φεβρουαρίου.

Το Ισραήλ στοχεύει να εμβολιάσει πλήρως το 30% του πληθυσμού του των 9 εκατομμυρίων κατοίκων με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer αυτόν τον μήνα, ένα ορόσημο για την προκαταρκτική χαλάρωση των περιορισμών. Ελπίζει σε μια κάλυψη 50% και μια ευρύτερη επαναλειτουργία δραστηριοτήτων τον επόμενο μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί