Ηράκλειο: Καταγγελία για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών

Σε καταγγελία προχωρά η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου, με αφορμή την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών από ξενοδοχείο το οποίο εργαζόταν.

Τι αναφέρεται στην καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοσία γνωστού ξενοδοχείου συμφερόντων του βουλευτή Ηρακλείου του ΜΕΡΑ25, που προχώρησε σε απολύσεις, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ν. Ηρακλείου. 

Οι συγκεκριμένες απολύσεις δε μας κάνουν εντύπωση, αφού προστίθεται στις δεκάδες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα με πρόσχημα τον «εκσυγρρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών», στις «οικειοθελείς» με απειλές αποχωρήσεις σε επισιτιστικά καταστήματα του Ηρακλείου εν μέσω πανδημίας.

Οι εργοδότες αξιοποιούν την πανδημία για να φορτώσουν τα βάρη της νέας  οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει, με τη στήριξη της κυβέρνησης που συνεχίζει να τους δίνει ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Από καιρό έχουν βάλει στο στόχαστρο τα σωματεία των εργαζομένων με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και των διαδηλώσεων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να βάλουν χέρι συνολικά στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν τους φτάνει που οι εργαζόμενοι καλούμαστε τον τελευταίο χρόνο να ζήσουμε με ψίχουλα, με τα 400 € του ταμείου ανεργίας ή 534 € της αναστολής και αυτά όχι για όλους και με ημερομηνία λήξης. Τώρα προχωράνε σε μαζικές απολύσεις, στέλνοντας τους συναδέλφους στην ανεργία, για να διασφαλίσουν ότι τα κέρδη τους θα συνεχίσουν να βγαίνουν ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Αν νομίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι ότι με τέτοιες ενέργειες θα ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους, είναι βαθιά νυχτωμένοι! Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους, στην εργοδοτική ασυδοσία και σε κάθε προσπάθεια να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων! Δεν κάνουμε πίσω, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, συνεχίζουμε και μέσα στην πανδημία. Ό,τι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων κόντρα σε όλους σε κράτος και εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα. Εμείς τους φέραμε τα τελευταία χρόνια κέρδη που δεν μετριούνται. Από τη δική μας δουλειά γίναν ακόμη πλουσιότεροι. Γι’ αυτό διεκδικούμε τη δουλειά μας, την υγεία μας, τη ζωή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας και όλων των υπόλοιπων απολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί