Απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών εν μέσω πανδημίας στην Κρήτη

Ανακοίνωση – καταγγελία του συνδικάτου “Τάλως” Εργατοϋπαλλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Λασιθίου:

Άρχισαν τα όργανα

Οι ξενοδόχοι όλο το προηγούμενο διάστημα\όχι μόνο δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή από την τσέπη τους, αλλά έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση. Και τώρα απολύουν εργαζόμενους γιατί την προηγούμενη σαιζόν δεν έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν ή δεν θα βγάλουν την επόμενη αυτά που θέλουν, χτυπώντας ταυτόχρονα το οργανωμένο κίνημα, τα σωματεία των εργαζομένων.

Δεν φτάνει που απαλλάχτηκαν από όλα, δεν φτάνει που ακόμα και τα ψίχουλα των 534 ευρώ της αναστολής -για όσους τα δικαιούνται- τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας, αφού οι κυβερνήσεις τους όλα τα χρόνια μας έχουν γονατίσει από τη φορολογία τώρα ξεκινάνε τις μαζικές απολύσεις στέλνοντας τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας του ξενοδοχείου, που είναι μέτοχος βουλευτής του ΜΕΡΑ25 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εν μέσω πανδημίας απολύει εργαζόμενους και μάλιστα εκλεγμένους συνδικαλιστές του κλάδου, όπως είναι ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης.

Την ίδια πρακτική φίμωσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ακολουθεί και η Κυβέρνηση που αντί να πάρει μέτρα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας προωθεί νέα αυταρχικά μέτρα όπως η η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, η ποινικοποίηση της δράσης του κινήματος, η κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών γενικών συνελεύσεων, η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια κτλ, που αρκετά έχουν ψηφισθεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή προγραμματίζεται η ψήφισή τους, είναι μέτρα για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες οι Πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας) δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο συνδικαλιστικό της ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων «Τάλως» ν. Λασιθίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους συναδέλφους μας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης και την ανάκληση όλων των υπολοίπων απολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. 

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στους Προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών.

Στα δύσκολα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, για εμάς, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. 

Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας η οποία έχει αρχίσει ήδη πριν καλά καλά ανοίξει η νέα σεζόν αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εκφοβίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα με αυταρχικά μέτρα και απαγορεύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί