Ανησυχία σε χωριό της Κρήτης μετά από δύο κρούσματα του ιού

Έκλεισε το νηπιαγωγείο της κοινότητας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκύψει σε όλη την κοινότητα Σκοπής στη Σητεία μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή σε ένα χωριό στο οποίο ζουν περίπου 1.000 άτομα.

Τα κρούσματα αφορούν ένα ανδρόγυνο ηλικίας περίπου 45 ετών άτομα τα οποία, όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αχλαδιανάκης, στο Ράδιο Λασίθι, δεν γνωρίζουν από που μπορεί να κόλλησαν, είναι όμως και οι δύο τελείως ασυμπτωματικοί.

Το πρόβλημα όμως όπως είπε είναι πως επειδή πρόκειται για μια μεγάλη κοινότητα, κανείς δεν γνωρίζει σε πιο βαθμό έχουν γίνει επαφές μεταξύ των κατοίκων και έτσι υπάρχει ανησυχία για πιθανή διασπορά.

Έτσι σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Σητείας έχει ζητηθεί από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το χωριό για να κάνει τεστ, κάτι που τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Αχλαδιανάκης, σε ένα παιδί της οικογένειας μετά το τεστ που έγινε, βρέθηκαν ίχνη του ιού, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί ξεκάθαρα ως θετικό ή αρνητικό και έτσι έκλεισε από σήμερα το νηπιαγωγείο της κοινότητας για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί