Aθώος για την εισβολή στο Καπιτώλιο ο Τραμπ

Την απαλλαγή του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για υποκίνηση εξέγερσης, σε ό,τι αφορά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Γερουσία των ΗΠΑ. Με ψήφους 57-43 η Γερουσία απαλλάσσει τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, για την καταδίκη του οποίου χρειάζονταν 67 ψήφοι. 

Η καταδίκη του Τραμπ ήταν εξαιρετικά απίθανη, καθώς τουλάχιστον 17 Ρεπουμπλικάνοι σε σύνολο 100 γερουσιαστών έπρεπε να συνταχθούν με τους 50 Δημοκρατικούς προκειμένου να κρίνουν ένοχο τον πρώην πρόεδρο. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ θα ψήφιζε υπέρ της αθώωσης του Τραμπ. Οι Ρεπουμπλικάνοι Μπερ, Κάσιντι, Κόλινς, Μιρκόφσκι, Ρόμνι, Σάσε, Τούμι, συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς που τον παρέπεμψαν σε δίκη και ψήφισαν υπέρ της ενοχής του για το έγκλημα της υποκίνησης σε εξέγερση. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».
Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί τον προστάτευσαν από την απόδοση ευθυνών για τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί