Η αήθης επίθεση της υποψήφιας προέδρου του ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη Αυγενάκη, στην Κρητικιά πρωταθλήτρια στίβου

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Ιεράπετρα, Μαρία Μελιμπασάκη, καταγγέλλει ένα ανήκουστο περιστατικό με πρωταγωνίστρια την υποψήφια πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, ως πρόταση Αυγενάκη.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μιλώντας στο Sportime επιβεβαιώνει τον μηχανισμό που έχει στηθεί γύρω από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ, με την ευθύνη της κυβέρνησης, του υφυπουργείου Αθλτισμού κα τς εκλεκτής του, Τασούλας Κελεσίδου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, την ενημέρωσε πως επιθυμεί να έχει ένα διαδικτυακό μίτινγκ απόψε το βράδυ με όλους τους αθλητές. Επέλεξε την Ελληνίδα σπρίντερ να κάνει την ενημέρωση, ως όφειλε, αφού η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι η εκπρόσωπος των εν ενεργεία αθλητών.

Στο κοινό τσατ που έχουν όλοι οι αθλητές, λοιπόν, η πρωταθλήτρια από την Κρήτη ενημέρωσε άπαντες. Είπε μάλιστα πως καλό θα είναι να συμμετέχουν και να μπουν όλοι να πουν την άποψη τους, προκειμένου να έχουν μια σφαιρική εικόνα για το τι προτίθεται να κάνει στην ομοσπονδία αν εκλεγεί. Αυτό.

Στη συνέχει δέχθηκε τηλέφωνο από την Τασούλα Κελεσίδου. «Δεν περίμενα να μου μιλήσει με τέτοιο τρόπο. Μου μίλησε πολύ απαξιωτικά. Μου επανέλαβε 100 φορές πως δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία. Επειδή απλά ενημέρωσα όπως έπρεπε τους αθλητές. Τη γνώριζα σαν αθλήτρια, δεν είχα μιλήσει ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να μου μιλήσει τόσο άσχημα», εκμυστηρεύτηκε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Η Σοφία Σακοράφα ήθελε να ακούσει και να μιλήσει τους αθλητές. Για να το κάνει αυτό, έπρεπε να το πράξει μέσω της Μπελιμπασάκη. Η Μπελιμπασάκη έπρεπε να ενημερώσει τους αθλητές και το έκανε. Ως εκπρόσωπος τους. Αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος άλλωστε. Το έκανε. Αν ήθελα να κάνει το ίδιο η Τασούλα Κελεσίδου, την ίδια διαδρομή έπρεπε να ακολουθήσει. Δεν το έκανε. Αντ’ αυτού, πήρε τηλέφωνο να ασκήσει πίεση και να ζητήσει και το λόγο που έκανε το καθήκον της η Ελλήνιδα πρωταθλήτρια.

«Με κατηγόρησε ανοικτά πως το έκανε σε βάρος της. Πως είχα δόλο. Επειδή απλά ενημέρωσα. Τη συμβούλεψα πως καλό θα ήταν να κάνει και εκείνη το ίδιο με την Σοφία Σακοράφα. Όχι να παίρνει τηλέφωνα και να μιλάει με αυτό τον τρόπο. Είναι ντροπή της. Αυτό το τηλέφωνο που χάλασε τη μέρα. Με προβληματίζει όμως ακόμα περισσότερο για το μέλλον. Έτσι θα μιλάει στους αθλητές; Έτσι θέλει να γίνει πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ;».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη

«Κατόπιν απόφασης των Αθλητών, βρίσκομαι στη θέση του εκπρόσωπου των Αθλητών βάσει νόμου με κύριο μέλημά μου να υποστηρίζω τους συναθλητές μου και να βοηθώ ώστε να λύνονται τα προβλήματα μας. Αυτό έχει συμβεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, εντελώς διαφανείς. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καμία ανάμειξη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Όσα επιχειρεί να μου προσάψει η κ. Κελεσίδου είναι εντελώς ανυπόστατα και δεν πρόκειται να δεχθώ ξανά κανενός είδους bullying μόνο και μόνο επειδή προσπαθεί να καλύψει δικές της παραλήψεις ή επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το γεγονός ότι είμαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, διότι έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια, αλλά παρόλα αυτά με τη συγκεκριμένη στάση της δείχνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στον τρόπο προσέγγισης και επαφής με τους ίδιους τους Αθλητές. Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει αυτό σε περίπτωση που βρεθεί στη θέση του Προέδρου;

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα δώσω περισσότερη έκταση σε αποπροσανατολισμούς και καπρίτσια. Εδώ έχουμε δουλειά να κάνουμε. Όποιος επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μας, είτε λέγεται Σακοράφα, είτε Κελεσίδου, είτε όπως θέλει, γνωρίζει πολύ καλά πού βρισκόμαστε και ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνομιλία».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η αήθης επίθεση της υποψήφιας προέδρου του ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη Αυγενάκη, στην Κρητικιά πρωταθλήτρια στίβου”

  1. ΜΥΡΩΝ ΜΑΡΑΚΗΣ

    ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί