«Τα δημοσιεύματα περί αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος τριών γυναικών στο Ηράκλειο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν «την αστυνομική αυθαιρεσία σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τρεις γυναίκες στο Ηράκλειο».

Δείτε: Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλλουν γυναίκες στο Ηράκλειο: Αστυνομικοί τις εξανάγκασαν να βγάλουν τα εσώρουχά τους

Η ανακοίνωση:

«Δημοσιεύματα και αναφορές για προσβλητική συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος (3) ημεδαπών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι ημεδαπές εντοπίστηκαν την 23:50 ώρα της 03-02-2021 να κινούνται πεζές σε περιοχή του Ηρακλείου, χωρίς να έχουν βεβαιώσεις μετακίνησης και προσήχθησαν για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας. 

Μετά τον έλεγχο αποχώρησαν, αφού τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω Υπηρεσία τους διενεργήθηκε ενδελεχής σωματική έρευνα, σε ειδικό μη προσβάσιμο χώρο και ξεχωριστά σε καθεμία από αυτές, από γυναίκα αστυνομικό.

Η όλη διαδικασία έγινε σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τις σωματικές έρευνες.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί