Μηχανορραφίες Αυγενάκη, που προκαλούν αντιδράσεις και σε στελέχη της ΝΔ

Βάλθηκε να αλλάξει τα διοικητικά δεδομένα των ομοσπονδιών, προκαλώντας ακόμη και κομματικά στελέχη της ΝΔ

Ενας από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του Λευτέρη Αυγενάκη είναι η άλωση του αθλητικού κινήματος και η επιβολή των εκλεκτών του στις ομοσπονδίες. Ψήφισε νόμους για να «τελειώσει» τους παράγοντες-δεινόσαυρους, μπλοκάρει τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών (ΕΠΟ), δημιούργησε με αρκετές γκρίζες ζώνες το μητρώο σωματείων και στέλνει ομοσπονδίες στον εισαγγελέα για διαφορετικούς λόγους (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, πινγκ πονγκ) σε μια περίοδο που, αν δεν ήταν η πανδημία, θα είχαν στηθεί κάλπες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων.

Ο Αυγενάκης δεν ήρθε… χθες στο υφυπουργείο Αθλητισμού και εντελώς συμπτωματικά τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν στο στόχαστρό του συγκεκριμένες ομοσπονδίες, οι οποίες δεν πήγαιναν με τα… νερά του ή δεν του είναι αρεστή η διοίκησή τους.

Μικροπολιτικά παιχνίδια

Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε αναβρασμό και σε φόντο θολό, όπου κυριαρχούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Αυγενάκη, ο οποίος κρατάει τη σημαία της δήθεν εξυγίανσης και προκαλεί αντιδράσεις παραγόντων που ανήκουν και στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα ήθελε για παράδειγμα να δει πρόεδρο: στον ΣΕΓΑΣ την Τασούλα Κελεσίδου (στην παράταξή της είναι και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόεδρος του ΣΕΦ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ), στην ΕΙΟ τον Γιάννη Παπαδημητρίου, στην ομοσπονδία τένις (ΕΦΟΑ) τον Θόδωρο Γκλαβά, στη γυμναστική ομοσπονδία (ΕΓΟ) τον Νίκο Προβιά, στο τάε κβον ντο (ΕΛΟΤ) τον Μιχάλη Μουρούτσο, στην κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) τον Κυριάκο Γιαννόπουλο και στην ομοσπονδία κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) τον Βασίλη Λυκομήτρο

«Τα λουκέτα που έχουν επιβάλει στα ερασιτεχνικά σωματεία και η εξαθλίωση των αθλητών και των προπονητών δεν τους πτοούν. Οποτε τους βολεύει επικαλούνται τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλεί η υγειονομική κρίση και κουρελιάζουν τα καταστατικά των αθλητικών φορέων».

Προσέξτε μια λεπτομέρεια: στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού διαβίβασε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών τρεις αναφορές-καταγγελίες εναντίον της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων και δύο ημέρες αργότερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Β. Λυκομήτρος με δήλωσή του δεσμεύτηκε ότι «η επόμενη μέρα για την ελληνική κωπηλασία θα είναι μια πολύ καλύτερη μέρα…».

Περί καθεστώτων…

Στην ΕΠΟ η εκλογική διαδικασία σέρνεται από τον περασμένο Ιούλιο και η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φυτευτό» στην προεδρική καρέκλα τον ευρωβουλευτή της Θοδωρή Ζαγοράκη. «Oταν ο ίδιος ο υφυπουργός λέει ότι εμείς θέλουμε τον τάδε πρόεδρο για να ηγηθεί της ΕΠΟ και η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να επιβάλει τον πρόεδρο που θέλει, τι άλλο πρέπει να γίνει; Είναι ωμή παρέμβαση που θυμίζει άλλα καθεστώτα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου και κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Ψαρόπουλος.

«Σε συνθήκες πολύμηνου αθλητικού lockdown η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού αντί να διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο υποστήριξης σωματείων, αθλητών και προπονητών, έχει αφιερωθεί σε μια ωμή επιχείρηση εκλογικής χειραγώγησης των αθλητικών ομοσπονδιών» δήλωσε στο Documento ο πρώην γγΑ Ιούλιος Συναδινός, o οποίος προσθέτει:

«Τα λουκέτα που έχουν επιβάλει στα ερασιτεχνικά σωματεία και η εξαθλίωση των αθλητών και των προπονητών δεν τους πτοούν. Οποτε τους βολεύει επικαλούνται τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλεί η υγειονομική κρίση και κουρελιάζουν τα καταστατικά των αθλητικών φορέων. Επέβαλαν ηλικιακούς φραγμούς που κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας, κατάργησαν κάθε αναλογικότητα στο εκλογικό σύστημα και εξοστράκισαν την ποσόστωση φύλου από τα διοικητικά συμβούλια. Αλλαξαν τις καταληκτικές ημερομηνίες των εκλογών όταν δεν βγήκαν οι χρόνοι για την ολοκλήρωση της ίντριγκας και προσπαθούν στο όνομα της –αναγκαίας– μεταρρύθμισης μέσω του μητρώου αθλητικών φορέων να ελέγξουν και να διαμορφώσουν τους εκλογικούς καταλόγους μέχρι να βγουν τα… κουκιά».

Οι κινήσεις Αυγενάκη δημιουργούν εντάσεις μέσα στην κυβέρνηση και ο Ιούλ. Συναδινός σημειώνει: «Το ζοφερό κλίμα εντείνουν οι εσωτερικές έριδες στο κυβερνών κόμμα, που έχει μεταφερθεί σε πολλές αθλητικές ομοσπονδίες. Στο προσκήνιο εντείνεται η κόντρα Γεραπετρίτη – Αυγενάκη, με αντιπαραθετική υποστήριξη διαφορετικών προσώπων και κύκλων συμφερόντων, ενώ γνωστοί ολιγάρχες τρίβουν τα χέρια και στο βάθος προσβλέπουν στη νέα σύνθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Πηγή: Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί