Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Να παραμείνουν τα ισόβια στους κατηγορούμενους ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2017, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη για το enikos.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του πως δεν άλλαξε κανένα δεδομένο στην υπόθεση σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, ζητώντας να μην αλλάξει στο ελάχιστο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο, τόσο για τους φερόμενους ως φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς, που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των κατηγορουμένων, υπάρχουν πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην αποκαλούμενη “μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού, με το φόνο του τόσο άδικα χαμένου δικηγόρου, να ερευνάται από τις δικαστικές αρχές σε συνδυασμό με τη συνολική της δράσης.

Άλλωστε, όπως έχει κατατεθεί στο δικαστήριο, η δολοφονία του Μ.Ζαφειρόπουλου αποτελούσε ένα «μήνυμα» προς τον τότε πελάτη του δικηγόρου, Άρη Φλώρο, προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό των μελών της “μαφίας των φυλακών”.

Μετά την πρόταση του Εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί