Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας με θέμα «Μεταφορικό Ισοδύναμο – εξόφληση παραστατικών με επιταγές τρίτων», απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Στην επιστολή τονίζει:

Κε Υπουργέ,

Στην ΚΥΑ 2020 για την Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει συμπεριληφθεί ο όρος, «η εξόφληση των παραστατικών μεταφοράς ΔΕΝ δύναται να πραγματοποιηθεί με επιταγή τρίτων».

Αυτό είναι ουσιαστικά ανέφικτο για μεγάλα αγροτικά  σχήματα (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΟΠ, κ.α.) καθώς οι κύριοι πελάτες αυτών των σχημάτων (σούπερ μάρκετ κ.α.) αδύνατον να εξοφληθούν τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων σε 60 μέρες, ως ορίζει ο νόμος, αλλά σε περισσότερες μέρες ( ίσως και πολύ περισσότερες σε κάποιες περιπτώσεις).

Αποτέλεσμα αυτού είναι η άντληση ρευστότητας από το αποθεματικό κάθε σχήματος για την εξόφληση των παραπάνω παραστατικών, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές αυτών των πελατών, για τον συγκεκριμένο λόγο.

Να σημειωθεί  επίσης ότι στην δύσκολη συγκύρια που διανύουμε, η οικονομική ρευστότητα κάθε  συλλογικού σχήματος, είναι απαραίτητη για την στήριξη των μελών του στην παραγωγική διαδικασία.

Σας καλούμε να τροποποιήσετε αυτόν τον όρο στη νέα ΚΥΑ 2021 και αν είναι δυνατόν να έχει αναδρομική ισχύ. Υπάρχουν περιπτώσεις σήμερα τέτοιων σχημάτων, οπού απορρίπτονται από δικαιούχοι για αυτό το αίτιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί