«Στον Ευαγγελισμό λειτουργούν 7 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες»

Μαθαίνουμε ότι με εντολή Μαξίμου ακυρώνεται το ΕΣΠΑ για Μονάδα Παραγωγής Υγρού Οξυγόνου σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας που είναι η “ναυαρχίδα” του ΕΣΥ, λειτουργούν μόνο επτά από τις 14 χειρουργικές αίθουσες.

Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε” η Φωτεινή Καρυστινάκη, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο.

“Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που έχουν αναβάλλει τις επεμβάσεις τους από τον περασμένο Μάρτιο (σ.σ. με μικρά διαλείμματα), διότι ο χρόνος δεν αρχίζει να μετράει από τώρα, μην το ξεχνάμε αυτό”, όπως τονίζει.

Η κ. Καρυστινάκη ανέφερε, επίσης:

Το κλείσιμο των χειρουργικών αιθουσών δεν οφείλεται σε κάποιο πρωτόκολλο αλλά στην επιλογή να μεταφερθεί προσωπικό αλλού, ίσως στις ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης φροντίδας) που ετοιμάζουν να ανοίξουν ξανά.

Για τον Ευαγγελισμό η ιχνηλάτιση και ο εντοπισμός μεταλλάξεων είναι πολυτέλεια. Έρχονται ασθενείς στα επείγοντα, δεν έχουμε να κάνουμε το γρήγορο μοριακό τεστ ώστε να μεταφερθούν στις κλινικές τα “καθαρά” περιστατικά, οπότε μπαίνουν όλοι σε εξάκλινες κλινικές και μετά από 12 ώρες, βγαίνουν τα κανονικά τεστ.

Τι κάνει το επιτελικό μπάχαλο όταν έχουμε θετικό κρούσμα σε ασθενή; Τον βγάζουμε από το δωμάτιο και αφήνουμε μέσα τους υπόλοιπους ασθενείς οι οποίοι ίσως και να έχουν κολλήσει.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κενή καμία κλίνη σε σύνολο 32 που διαθέτει η ΜΕΘ, ενώ οι κλίνες ΜΑΦ υπολογίζεται να είναι έτοιμες (σύμφωνα με το πλάνο) τον Ιούλιο.

Η Περιφέρεια Αττικής παλεύει εδώ και τρία χρόνια για ένα ΕΣΠΑ που αφορά Μονάδα Παραγωγής Υγρού Οξυγόνου, σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις παρούσες συνθήκες.

Όπως μαθαίνουμε, με εντολή Μαξίμου αυτό το ΕΣΠΑ ακυρώνεται διότι το Υγρό Οξυγόνο θεωρείται ακριβό. Επί προηγούμενης κυβέρνησης (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) η τιμή του μειώθηκε στο μισό, σκεφτείτε ότι με αυτή τη μείωση ο Ευαγγελισμός εξοικονόμησε μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί