Στη Βουλή η υγειονομική θωράκιση των ξεναγών από τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Νίκο Ηγουμενίδη

Την αναγκαιότητα να ενταχθούν οι επαγγελματίες ξεναγοί στην δεύτερη φάση του εμβολιασμού, έτσι ώστε να μπορούν να εργαστούν χωρίς προβλήματα την ερχόμενη τουριστική περίοδο, αναδεικνύουν με Κοινοβουλευτική Αναφορά ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Οι Βουλευτές, κατέθεσαν τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών – ΠΟΞΕΝ προς το Προεδρείο της Βουλής για τους Υπουργούς Τουρισμού και Υγείας, ζητώντας άμεσα απαντήσεις σχετικά με τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΠΟΞΕΝ.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Στη Βουλή η υγειονομική θωράκιση των ξεναγών από τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Νίκο Ηγουμενίδη”

  1. Ελευθερία Μηλάκη, πτυχιούχος γλωσσολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου

    Έχοντας ολοκληρώσει ένα εξαιρετικά σύγχρονο και φιλόδοξο πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στο τμήμα ξένων γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου ήρθα στο Ηράκλειο και εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας διερμηνέας-μεταφράστρια και αργότερα ως καθηγήτρια σε φροντιστήρια. Ανακάλυψα ότι στο επάγγελμα μου αρέσει περισσότερο η διδασκαλία ξένων γλωσσών, όμως δεν έχω δικαίωμα να διοριστώ στα δημόσια σχολεία… Οι ξεναγοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν ξεναγήσεις, οι δικηγόροι έχουν το δικαίωμα να κάνουν μεταφράσεις, οι απόφοιτοι αγγλικής κτλ φιλολογίας έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταφράσεις, όμως οι γλωσσολόγοι του Ιονίου δεν έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν στα σχολεία και περιορίζονται μόνο σε ιδιαίτερα και Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε συνθήκες απερίγραπτες… Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι μεταφραστές στις δημόσιες υπηρεσίες και στο υπουργείο εξωτερικών διορίζονται με όχι και τόσο διαφανείς τρόπους και αυτό το έχω εξακριβώσει και το έχω ζήσει σε Ελλάδα και Κύπρο. Γενικά όλοι κάνουν τα πάντα και οι επιστήμονες γλωσσολόγοι βγαίνουν από το παιχνίδι αν δεν έχουν “μέσον” να διοριστούν.

  2. Εϋη Πετσαγγουράκη, Ξεναγός

    ΠΟΞΕΝ λέγεται και είναι Ομοσπονδία, όχι απλώς Ένωση!
    Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί