Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι μισές από τις χθεσινές προσαγωγές (Βίντεο)

Οι εικόνες και τα βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο φανέρωσαν για άλλη μια φορά την άγρια καταστολή των χθεσινών κινητοποιήσεων χιλιάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθηνάς. Ο απολογισμός της ημέρας εκτός του ξύλου και των χημικών είχε και 52 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε 24 συλλήψεις.

Δείτε: Πάνω από 50 οι προσαγωγές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Αντιμετωπίζουν τους φοιτητές με χημικά (Βίντεο & φωτο)

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Ευελπίδων και θα περάσουν από ανακριτή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διάφορα αδικήματα.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίχτυα καταδεικνύουν το πάθος των αστυνομικών να… «επιβάλουν την τάξη», χτυπώντας ακόμα και ανθρώπους που –όπως φαίνεται ξεκάθαρα– δεν προκάλεσαν τις δυνάμεις του νόμου.

Από την οργή των αστυνομικών δυνάμεων δεν γλίτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ, καθώς στη συγκέντρωση της Αθήνας «χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Επεισόδια έλαβαν χώρα και στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να βαράει τους διαδηλωτές με τα γκλοπ καθώς και με… μπουνιές και κλοτσιές. Για το βίντεο που «αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ασκούν βία σε βάρος ατόμων, στην οδό Ολύμπου – Τάσκου Παπαγεωργίου και Τοσίτσα» στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διεξάγεται διοικητική έρευνα (ΕΔΕ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί