«Φιμώνουν τη Δημοκρατία, διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία»

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη​ Μαμουλάκη, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

«Με μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια, η Κυβέρνηση της ΝΔ επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Δημόσια Παιδεία.

Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ εντείνοντας την υποστελέχωσή τους, μειώνει των αριθμό των εισακτέων αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τιμωρεί τους αποφοίτους των εσπερινών λυκείων καταργώντας το +1% εισαγωγής, δρομολογεί τον ακαδημαϊκό μαρασμό – ακόμα και το κλείσιμο – πολλών τμημάτων και εισαγάγει αντιδημοκρατικές μεθόδους ελέγχου και παρακολούθησης καθηγητών και φοιτητών.

Τι κι αν οι ακαδημαϊκοί καθηγητές και οι φοιτητές, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αντιδρούν; Τι κι αν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπως και πολλά στελέχη και πρώην Υπουργοί της ΝΔ, είναι αντίθετοι με αυτό το νομοσχέδιο; Η Κυβέρνηση, δέσμια των νεοφιλελεύθερων εμμονών που τη χαρακτηρίζουν και του δόγματος αποφασίζομεν και διατάσσομεν, συνεχίζει το καταστροφικό για τη Δημόσια Παιδεία έργο της, αδιαφορώντας για κάθε αντίδραση, περιφρονώντας κάθε φορέα. Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία η ΝΔ.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί