Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Βίντεο & φωτο)

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν μετά τη λήξη της πορείας του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.  

Δείτε επίσης: Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Στην πλατεία Ελευθερίας οι φοιτητές του Ηρακλείου (Βίντεο & φωτο)

Συγκεκριμένα τα επεισόδια σύμφωνα με τον Alpha ξέσπασαν στην Εγνατία οδό ανάμεσα σε ομάδα νεαρών και αστυνομικές δυνάμεις.  

Ομάδα ατόμων ξέκοψε από την πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη και κινήθηκε προς την Καμάρα όπου ξεκίνησαν να στήνουν οδοφράγματα και να πετούν πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις.

  Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται το Thestival.gr η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Προηγήθηκε συγκέντρωση φοιτητών στο Άγαλμα του Βενιζέλου ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές- μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, του ΠΑΜΕ, σωματείων εκπαιδευτικών και αγωνιστικών ενώσεων- ξεκίνησαν την πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη έφτασαν στο ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί