Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Ελλάδα η “Μήδεια” – Η προειδοποίηση των “Μετεωκρητών” για την Κρήτη


Ο ασυνήθιστα καλός καιρός που επικρατούσε στη χώρα μας το τελευταίο δίνει τη θέση του στην κακοκαιρία «Μήδεια», με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά και τα χιόνια να ασπρίζουν την Ελλάδα, ακόμα και την Αττική. Χιόνια αναμένονται και στην Κρήτη, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση των “Μέτεωκρητών“, που προειδοποιούν για δύσκολες καταστάσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, πλησιάζουν ήδη προς τη χώρα μας και από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα της Ελλάδας.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μεγάλο τμήμα της χώρας θα είναι σε παγετό με τα κεντρικά και βόρεια να είναι σε συνθήκες ολικού παγετού. Θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες από την Κυριακή.

Στην Κρήτη

Στη σημερινή ανάρτηση του Ζαχάρη Βάρδα στους Μετεωκρήτες παρουσιάζεται και σχετικός χάρτης με την Κρήτη να εμφανίζεται με χιόνια την ερχόμενη εβδομάδα.

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης, ουρανός και κείμενο

“Με αυτό εδώ, που είναι από το πιο φρέσκο τρέξιμο του Αμερικανικού μοντέλου, χιονίζει ακόμα και σε πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού μας! Πιο συντηρητικό για εμάς το Ευρωπαϊκό μοντέλο ΟΜΩΣ αυτό δεν σημαίνει ότι δε πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις, και πολικό ψύχος τη νέα εβδομάδα!!!

Μην εστιάσουμε στο αν δούμε νιφάδες στο Ηράκλειο στα Χανιά το Ρέθυμνο ή τον Άγιο Νικόλαο τη Σητεία την Ιεράπετρα το κάμπο της Μεσσαράς ή αν το στρώσει και η χαρά μας δεν περιγράφεται!!!

Να εστιάσουμε ότι ημιορεινές κι ορεινές περιοχές, θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις, μιας κι εκτός των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων εκεί, κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε και για μια κακοκαιρία με διάρκεια και με ισχυρό παγετό αργότερα!

Προετοιμαστείτε παντού …Η Τρίτη δεν είναι μακριά, ενώ η οι βροχές, ξεκινούν σταδιακά από την Κυριακή!”

Mαρουσάκης: Χιόνια στην Αττική την Κυριακή

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία «Μήδεια» θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις ή και νησιά.

Αυτό συμβαίνει, όπως λεει ο μετεωρολόγος του OPEN, καθώς ένα ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και καθώς αυτό θα συνδυαστεί με χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη γενικότερα. Καθώς αυτές θα αλληλοεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα σχηματίσουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μάλιστα, η κακοκαιρία θα διαρκέσει αρκετές μέρες, περίπου μία εβδομάδα, και την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν σημαντικά και πιο νότια, ανατολικά τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα σημειωθούν σε Εύβοια και Αττική. Ειδικά, για την Αττική προς το βράδυ της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν το σύνολο του νομού.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Ελλάδα η “Μήδεια” – Η προειδοποίηση των “Μετεωκρητών” για την Κρήτη”

  1. Δήμος Σθένης

    Ακούσατε και το …ωραίο; Ο Καλλιάνος (ο βουλευτής της ΝΔ ο και μετεωρολόγος που αποκάλεσε “αλήτες” τους μαθητές που αγωνίζονταν για βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία) θέλει, λέει, να ονομαστεί “Καλλιάνος” η νέα κακοκαιρία, που έρχεται τις επόμενες μέρες. Το πράγμα έχει μια λογική αν αναλογιστούμε τις συνέπειες της παρουσίας του με την κυβερνώσα παράταξη. Έτσι κάθε φορά που θα ακούμε το όνομά του θα σκεφτόμαστε τον “κακό μας τον καιρό” που έρχεται απειλητικός! Θα είναι δηλαδή κάτι σαν ένα προειδοποιητικό σύνθημα προς το λαό όπως το διαχρονικό “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”, “Ο Καλλιάνος έρχεται, κρύψτε ό,τι έχετε”, στο οποίο ο Λαός θα μπορούσε να απαντά με το αντισύνθημα: “Καλλιάνε στο διάολο, δε σ’ αντέχουμ’ άλλο” ή και άλλα που σίγουρα θα εφεύρει ο πανέξυπνος λαός μας (σ’ αυτά είναι μάνα) πάντα απευθυνόμενος στην …κακοκαιρία!
    Υ.Γ. 1. Βέβαια μετά που του …ξέφυγε απ’ το “έρκος οδόντων”, και επειδή κανείς δεν γέλασε με το …αστείο του, δήλωσε πως το είπε αστειευόμενος.
    2. Εγώ πάντως θα πρότεινα στην “κυβέρνηση των αχρήστων” να του στήσουνε μια προτομή ή και άγαλμα πουστη βάση του θα πηγαίνουν να …ξαλαφρώνουν τα καημένα τα σκυλάκια που τα φυλάκισε κι αυτός μαζί με τους άλλους άχρηστους!
    3. Προσωπικά δεν είδα στη δήλωση αυτή τον Καλλιάνο τον ίδιο. Είδα μόνο το καλάμι που καβαλίκευε!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί