Λαϊκή Συσπείρωση: Ντροπή να μην έχει λυθεί το ζήτημα του εμβολιαστικού σχεδιασμού ακόμα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου σχετικά με τα θετικά κρούσματα των τελευταίων ημερών στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στον δήμο μας επιβεβαιώνει το βάσιμο των ανησυχιών μας και για αυτό το λόγο είχαμε αιτηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα απαραίτητα μέτρα θωράκισης της υγείας των κατοίκων του Δήμου, πριν ακόμα υπάρξουν τα τελευταία θετικά κρούσματα 

Από την πρώτη στιγμή αυτής της εξέλιξης στον Δήμο μας αποκαλύφθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία με επίκληση της ατομικής ευθύνης κυρίως, γιατί ακριβώς οι ελλείψεις και η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Ευθύνη έχουν και τοπικά στελέχη των κομμάτων αυτών, αιρετοί και άλλοι, οι οποίοι καλλιεργούν τον εφησυχασμό και ταυτόχρονα στρέφονται ενάντια σε όσους διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.Με την στάση τους αυτή επιχειρούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, τα ελλιπή πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία  υγειονομικούς, μαθητές και εργαζόμενους, τα σοβαρα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον εμβολιασμό των κατοίκων του δήμου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στο ζήτημα του εμβολιαστικού σχεδιασμού και είναι πραγματικά κατάντια και ντροπή να μην έχει λυθεί αυτό το ζήτημα ακόμα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Είναι φανερό ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή ώστε να αναλάβει τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του που αφορά αντιμετώπιση άλλων ασθενειών και γενικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Είναι πράγματι θετική εξέλιξη ότι τα rapid τεστ που διεξήχθησαν σήμερα 11-2-2021 ήταν όλα αρνητικά. Όμως αυτά πρέπει να επαναληφθούν ξανά στο Δήμο μας και πρέπει να εξασφαλιστεί η δυνατότητα για διεξαγωγή διαγνωστικού τεστ ανα πάσα στιγμή το επιθυμεί κάποιος πολίτης στο Κέντρο Υγείας.

Δείτε επίσης: Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Οροπέδιο Λασιθίου

Αν θέλει η Δημοτική Αρχή να συμβάλλει ουσιαστικά και ολοκληρώμενα στην αντιμετώπιση της κατάστασης ας υιοθετήσει τις προτάσεις που καταθέσαμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 29-1-2021 που δεν αποδέχθηκε κάν να μπουν στην συζήτηση.Συγκεκριμένα:

  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του  Κέντρου Υγείας και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή ώστε να αναλάβει τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του.
  • Διενέργεια διαγνωστικών τέστ covid-19 δημόσια και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου με ευθύνη του ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ Λασιθίου.
  • Να πραγματοποιείται ουσιαστική ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων όπου προκύπτουν. Αμέσως να γίνονται διαγνωστικά τέστ σε όλο τον πληθυσμό. Τα rapid τέστ να επιβεβαιώνονται με μοριακά τέστ σε όλες τις περιπτώσεις που προκύπτουν θετικά.
  • Να ενισχυθούν  και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Υγείας , το ΕΚΑΒ, και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Να ενισχυθούν όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του Νομού με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών και με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Γιά ασθενείς που δεν κρίνεται ότι χρήζουν νοσηλείας να εξασφαλιστεί με ευθύνη της κυβέρνησης-περιφέρειας- δήμου ότι θα διαμένουν χωριστά από τις οικογένειες τους επιτάσσοντας ξενοδοχειακές μονάδες ή καταλύματα για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας με μέριμνα για την παρακολούθηση τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής , καθαριότητας κ.α.
  • Σε περίπτωση που επιβληθούν περιοριστικά μέτρα μετακίνησης να απαλλάσονται οι κάτοικοι επαγγελματίες και αγρότες από δημοτικά τέλη. Να παγώσουν οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλεφωνο-ίντερνετ και να μην γίνει καμία διακοπή. Να παγώσουν τα δάνεια Α’ κατοικίας, επαγγελματικά δάνεια πληγέντων επιχειρήσεων χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί