«Καθημερινοί Ήρωες»: Online ο 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλάζει μορφή και η επιτυχία συνεχίζεται!

Με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιείται, πρώτη φορά, ψηφιακά! Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί  και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα! 

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»! 

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα  παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται  και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας! 

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Ορέστης Ανδρεαδάκης- Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κωστής Βελώνης – Εικαστικός

Κατερίνα Γρέγου – Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος

Καλλιόπη Κύρδη –  Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας


Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.



Περιμένουμε το έργο σου μέχρι την 25η Μαρτίου! 

Στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών! Στην έκθεση αυτή θα μπορείς να βρεις τους Καθημερινούς Ήρωες που βγήκαν νικητές, τους Ήρωες που διακρίθηκαν, το δικό σου Ήρωα  και θα ανακαλύψεις το μαγικό κόσμο που κρύβει κάθε παιδί στη φαντασία του!

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός:  Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες: 

  • ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ 

Η ενότητα ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

  • ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ενότητα αυτή, κάθε μήνα θα ανακαλύπτεις νέες δραστηριότητες!

Στο HOME ACTIVITIES, εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης, ετοιμάζουν για σένα δράσεις στις οποίες θα πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και υλικά!

Στο SCHOOL ACTIVITIES, θα βρίσκεις δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για σένα και για το σχολείο σου! 

Στο ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους!

O 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής  αλλά και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρεις για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

Για ερωτήσεις, πληροφορίες: kidscontest@cycladic.gr

Text, letter

Description automatically generated

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί