Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής Κρήτης

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στις 9 Φλεβάρη, που συζήτησε τον διοικητικό απολογισμό της περιφερειακής αρχής για το 2020:

Αντιλαϊκά τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής Κρήτης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στις 9 Φλεβάρη, συζήτησε τον διοικητικό απολογισμό (χωρίς οικονομικά στοιχεία) της περιφερειακής αρχής για το 2020, που δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία. 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Συντυχάκης Μ., Μανουσάκης Ν. και Μαρινάκης Αλ.,  είπαν ότι θα καταψήφιζαν τον απολογισμό αν έμπαινε σε ψηφοφορία. Ανέδειξαν ότι τη μπόλικη φανφάρα περί «αναπτυξιακών έργων» τη διαψεύδει η πραγματικότητα, τα πολλά, μεγάλα, άλυτα και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα του λαού και του τόπου. Είναι κοροϊδία η θριαμβολογία της περιφερειακής αρχής, ενώ βοά ο κόσμος για τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, στην Εκπαίδευση κτλ. Ενώ τα όποια έργα έγιναν, ήταν πολύ πίσω από τις ανάγκες του λαού, έγιναν κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την πίεση και έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν, για να αποφευχθούν οι μεγάλες καταστροφές που χτύπησαν και φέτος την Κρήτη. 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν πως ο απολογισμός της διοίκησης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας, αποσκοπεί με τις μεγαλοστομίες να κρύψει την εφαρμογή και εξειδίκευση από την περιφέρεια των αντιλαϊκών πολιτικών του κράτους, που έχουν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας. Στυλοβάτης και χειροκροτητής αυτής της πολιτικής, σε πλήρη σύμπλευση με τη διοίκηση,  ήταν και ο συνδυασμός της ΝΔ.

Με την επερώτηση που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη θωράκιση της υγείας του λαού και για την πορεία εμβολιασμού στην Κρήτη, αναδείχτηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μ. Συντυχάκη, ότι η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές συγκαλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και τις ελλείψεις σε όλες τις δομές δημόσιας Υγείας της Κρήτης, όπως και της υπόλοιπης χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαχείριση της οξυμένης κατάστασης στον Νομό Λασιθίου, η κατάσταση στο ΓΝ Ρεθύμνου με τις τραγικές ελλείψεις και την ένταση του αυταρχισμού.  Τα προβλήματα με την επάρκεια και την ασφάλεια της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) του ΠΑΓΝΗ. Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου η επάρκεια οξυγόνου είναι οριακή, ενώ οι ιδιώτες προμηθευτές απέσυραν τη δεξαμενή οξυγόνου που υπήρχε, επιβεβαιώνοντας  πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εισβάλλουν στην Υγεία, έχουν αποκλειστικό στόχο το κέρδος. Τα παραπάνω και συνολικά την εγκληματική της πολιτική με τα χιλιάδες θύματα προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας που περιοδεύει στην Κρήτη και η περιφερειακή αρχή ως «ακόλουθος» του κυβερνητικού επιτελείου κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα ότι «η διαχείριση της πανδημίας έγινε με επιτυχία» και ότι δήθεν έκαναν ό,τι μπορούσαν,  ενώ το  βαρύ τίμημα το πληρώνει ο λαός, ακόμη και με τη ζωή του. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, σε αντιπαράθεση με αυτή την πολιτική, καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις τόσο για την άμεση βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική, με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί