Φαρσαλινός: Δεν έχουμε επιδημιολογική επιτήρηση στην χώρα μας (Βίντεο)

Mε τον πιο ρεαλιστικό τρόπο παρουσίασε ο καθηγητής ιατρικής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Φαρσαλινός σε συνέντευξη του την συνολική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα «έχουμε πανηγυρίσει τον Μάιο, πανηγυρίσαμε στα τέλη Δεκεμβρίου που ήρθαν τα εμβόλια συνεχώς πανηγυρίζουμε και συνεχώς απογοητευόμαστε. Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε ψευδείς προσδοκίες και πρέπει να έχουμε σχεδιασμό για ότι πιθανό ή απίθανο μπορεί να συμβεί να είμαστε έτοιμοι με πλάνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής κ. Φαρσαλινός σε συνέντευξη του στο Kontra εξηγεί ότι «η επιτυχία από την αποτυχία είναι μια μετάλλαξη δρόμος»

Δεν έχουμε επιδημιολογική επιτήρηση στην χώρα μας

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησής για σκληρό lockdown είπε «δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να δούμε αν η απόφαση του lockdown πάρθηκε σωστά ή θα μπορούσε να καθυστερήσει ή θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Η επιτροπή μπορεί να τα έχει τα στοιχεία το πρόβλημα όμως διαφάνειας είναι γνωστό από τον Μάρτιο. Επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχουμε στην χώρα είναι ξεκάθαρο δεν είναι μόνο θέμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν έχουμε τυχαίες και αντιπροσωπευτικές δειγματοληψίες για να γνωρίζουμε το ιικό φορτίο ανά περιφέρεια ανά περιοχή κάνουμε πράγματα χωρίς να έχουμε επαρκή δεδομένα διότι ποτέ δεν φτιάχτηκε ένα τέτοιο σχέδιο. Όλοι οι οργανισμοί και ο ΠΟΥ αναφέρουν ότι το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο ανάγκης που θα πάρει όχι για να διαχειριστείς την πανδημία αλλά για να διαρθρώσεις τα υπόλοιπα μέτρα δημόσιας υγείας που έχεις».

«Δεν ξέρω ποιος θεωρεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου θα λήξει αυτό που συμβαίνει αλλά δεν είναι πιθανό να συμβεί γιατί δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί