Η απάντηση της Περιφέρειας στην καταγγελία εκπαιδευτικού στο Candiadoc

Απάντηση στο δημοσίευμα του candiadoc, σύμφωνα με το οποίο εκπαιδευτικός από το Ρέθυμνο κατήγγειλε υπερτιμολόγηση για μάσκες τις οποίες, όπως αναφέρει στην καταγγελία, «ακριβώς οι ίδιες μάσκες που είχε παραγγείλει η ίδια με 4.99 ευρω/ τεμάχιο στην αρχή της σχολικής χρονιάς, δόθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης για 14.99 ευρώ/τεμάχιο».

Δείτε την καταγγελία: Κρήτη: “Μας έφεραν μάσκες στο σχολείο στα 14,99€, όταν πωλούνται… στα 4,99”! (φωτο)

Η απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας:

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος, για την προμήθεια μασκών ανεμπόδιστης επικοινωνίας  από την Περιφέρεια Κρήτης, για τα παιδιά με προβλήματα ακοής και ομιλίας, σας ενημερώνουμε ότι ακολουθήσαμε πιστά και απαρέγκλιτα όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης, με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2020, με αριθμό πρωτοκόλλου 292999  (η σχετική σύμβαση ανάθεσης έχει δημοσιευθεί Κεντρικό Ηλεκτρονικό  Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων με κωδικό 20SYMV007852405/2020-12-15) της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, το ποσό που διατέθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης ήταν 15.954,86 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την αγορά 4.911 μασκών. Επομένως, η κάθε μάσκα κόστισε 3,24€. 

Το αναγραφόμενο ποσό στη συσκευασία, αφορά την αρχική τιμή αγοράς των συγκεκριμένων μασκών, το οποίο εκ παραδρομής δεν αφαιρέσαμε κατά την παραλαβή. Είναι, επομένως, φανερό ότι η σήμανση της τιμής στη συσκευασία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την τελική τιμή αγοράς από την Περιφέρεια, ύστερα από την διαδικασία κατάθεσης προσφορών.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,

Έφη Κουτεντάκη

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί