Νίκος Ηγουμενίδης: Τι δεν μας είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Κρήτη

Σχετικά με την διήμερη επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δείτε επίσης: Ο Β. Κοντοζαμάνης ομολόγησε από την Κρήτη πως η πολιτική απέναντι στον covid είναι… βλέποντας και κάνοντας!

«Ο Αν. Υπουργός Υγείας, επισκέπτεται την Κρήτη. Ενδιαφέροντα όσα είπε, κι ακόμα περισσότερο, όσα προτίμησε να μην ακουμπήσει ούτε καν λεκτικά. Πιο συγκεκριμένα:

1.Είπε: “…Μέχρι σήμερα η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης καταδεικνύει το γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε με συντονισμό, με επιτυχία …”

Δεν είπε: Όταν οι νεκροί πανελλαδικά πλησιάζουν τις 6.000, όταν η ΠΕ Ρεθύμνου και ο Δήμος Αγ. Νικολάου είναι στο «κόκκινο», όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο της οικονομικής καταστροφής, όταν ο τουρισμός μπαίνει σε τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτωτικής πορείας (μετά την Thomas Cook το 2019 και τον Covid 19 το 2020), ποια είναι αλήθεια για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα όρια ώστε να χαρακτηρίσει αποτυχημένη την διαχείριση της πανδημίας; 

2. Είπε: “ …Για επιπλέον 25 κρεββάτια ΜΕΘ στην Κρήτη …”,

Δεν είπε: Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα λειτουργήσει αυτά τα κρεββάτια.Δεν υπάρχει ΜΕΘ-covid 19 στο ΓΝ Ρεθύμνου. Η ΜΕΘ-covid 19 στο ΓΝ Αγ. Νικολάου δυσλειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

3. Είπε: “… έχουμε ξεπεράσει τις 7.500 προσλήψεις σε επικουρικό προσωπικό ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 2.000 άτομα … Ειδικά για την Κρήτη το 2020 είχαμε την προκήρυξη 127 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού. “.

Δεν είπε: Πόσο μόνιμο προσωπικό χρειάζεται το ΕΣΥ στην Κρήτη. Μόνο στο ΠαΓΝΗ οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 500. Θα ενταχθούν οι υγειονομικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα; Θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, των ανθρώπων της πρώτης γραμμής ή θα τη «βγάλουν» με κάλεσμα για ένα χειροκρότημα, ένα βράδυ από τα μπαλκόνια μας; Θα συνεχίσουν οι διώξεις των υγειονομικών που αντιστέκονται;

4. Είπε: “… από βδομάδα θα ενεργοποιηθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στην Κρήτη και θα φτάσουν τα 73 …”. 

Δεν είπε: Θα απεμπλακούν τα νοσοκομεία  από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού; Θα ενταχθούν άμεσα όλα τα Κέντρα Υγείας και οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην εμβολιαστική γραμμή, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία της μετακίνησης των συμπολιτών μας; Θα συνεργαστούν Δήμοι και ΥΠΕ, «Βοήθεια στο σπίτι» και Κινητές Μονάδες, για τον εμβολιασμό των μη δυνάμενων να μετακινηθούν;

5. Είπε: “Είναι προτεραιότητα ο τουρισμός για να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομική δραστηριότητα. … Μέχρι το καλοκαίρι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. …”,

 Δεν είπε: Για να μην χαθεί και αυτή η χρονιά για τον τουρισμό, ο εμβολιασμός των εργαζομένων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Μαρτίου. Για την αιχμή του κρητικού τουριστικού προϊόντος, το Δήμο Χερσονήσου, με τις 2 πρόσφατες φυσικές καταστροφές, φτάνει ο εμβολιασμός; Στις προτεραιότητες για εμβολιασμό οι ευπαθείς ομάδες ανεξάρτητα ηλικίας. Πότε σχεδιάζεται ο εμβολιασμός τους;

Είναι εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα των μονάδων υγείας του νησιού. Για το πρόβλημα της ανεργίας που φέρνει στην πρώτη θέση το Ηράκλειο! Για το πρόβλημα του τουρισμού που καταρρέει. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εγκαταλείπονται στην τύχη τους, στην καταστροφική «ανοσία αγέλης». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προκαλείτους υγειονομικούς και το λαό της Κρήτης, όταν μιλά για επιτυχημένη διαχείριση.

Φτάνει πια με την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και την υποβάθμιση της ζωής μας. Καιρός να σταματήσουμε την πορεία της οικονομίας προς την καταστροφή. Θέλουμε ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας,. Παλεύουμε για την προστασία της εργασίας. Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία. Σχεδιάζουμε και θα επιβάλλουμε την Ελλάδα της νέας εποχής, απαλλαγμένη από όλα τα βαρίδια του παρελθόντος!

Για μια ποιότητα ζωής κι αξιοπρέπεια που μας αξίζει!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί