Lockdown… στο lockdown: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα – Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως με εντολή Μητσοτάκη – Ανακοινώσεις το απόγευμα για νέα μέτρα – Ο υπουργός Υγείας εισηγείται αυστηρό lockdown – «Η κυβέρνηση τα χει χαμένα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε ενημέρωση έξω από το κυβερνητικό «στρατηγείο» για τη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την επιβολή του lockdown στην Αττική.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού, θα κάνει εισηγήσεις και θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα αποφασιστούν, εντός της ημέρας»

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίασαν εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εισήγηση Κικίλια για σκληρό Lockdown

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ότι η Αττική δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέα πιο σκληρά απαγορευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έκρηξης του κορωνοϊού.

O υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open, τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορvνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Στην τηλεόραση έμαθε ο Γεωργιάδης την εισήγηση Κικίλια για ολικό lockdown

Εμβρόντητος ο Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορήθηκε ενώ ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την εισήγηση Κικίλια για ολικό lockdown στην Αττική «τύπου Μαρτίου».

«Εφόσον το είπε, τι να σχολιάσω εγώ;» ήταν η πρώτη αντίδραση του συνήθως λαλίστατου υπουργού Ανάπτυξης, που φάνηκε να παγώνει όταν ρωτήθηκε σχετικά. Ο Αδ. Γεωργιάδης δεν μπορούσε καν να απαντήσει αν το ζήτημα είχε συζητηθεί στην κυβέρνηση. «Μιλάτε οι υπουργοί;» ήταν η ερώτηση, με τον υπουργό να ψελλίζει: «Ότι τα κρούσματα είναι ανησυχητικά το ξέρουμε όλοι. Το ξέρατε και εσείς. Το γράφει η “Καθημερινή” στο πρωτοσέλιδό της».

Στην ουσία ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι δεν είχε παραπάνω γνώση για το θέμα από αυτή που είχαν και οι δημοσιογράφοι, που έγραφαν τα σχετικά ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης. Δεν μπορούσε δε καν να προσδιορίσει τι σημαίνει lockdown «τύπου Μαρτίου» στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Περιμένω να δω τι θα πει αυτό το γενικό και σκληρό lockdown στην πράξη» περιορίστηκε να πει, υποστηρίζοντας ότι η διαφορά με αυτό που έχουμε τώρα είναι κλειστά σχολεία και αγορά χωρίς click away. Επέμεινε δε ότι η λειτουργία των καταστημάτων δεν έχει επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ ερωτηθείς αν η εισήγηση Κικίλια θα επισπεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις και ανακοινώσεις, φάνηκε να μην μπορεί να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα δει τα σημερινά νούμερα της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί