Κρούσμα κορονοϊού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Όλα τα πρωτόκολλα για την πολιτική προστασία και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχουν ενεργοποιηθεί από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με προληπτικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και της δημόσιας συγκοινωνίας και απολυμάνσεις δημόσιων κτιρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, μετά από πιθανές περιπτώσεις κρουσμάτων κορονοϊού.

Πράγματι, σήμερα το βράδυ οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν. Από τα 10 συνολικά τεστ που έγιναν σε μία οικογένεια η οποία εκτέθηκε σε επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, προέκυψε ένα θετικό κρούσμα, σε ένα από τα παιδιά της οικογένειας. Όπως είπε στην Ανατολή ο αντιδήμαρχος Οροπεδίου Δημήτρης Τζιράκης, πρόκειται για μαθητή Λυκείου, σχολείο το οποίο παραμένει ούτως ή άλλως κλειστό και λειτουργεί μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα. Η οικογένεια – και το θετικό παιδί και οι υπόλοιποι 9 – παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου: «ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, οφείλουμε προς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία. Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή στην ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ των μέτρων όπως προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς. Ο Δήμος έχει αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την διαχείριση της παρούσας κατάστασης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη εκκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης».

Όπως έχει ήδη γράψει η “Α”, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν από την ΚΟΜΥ Λασιθίου 125 συνολικά rapid tests στις υπηρεσίες του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί