«Έφυγε» η Μέρι Γουίλσον των Supremes

Θλίψη για το θάνατο της τραγουδίστριας Μαίρη Γουίλσον, συνιδρύτριας του συγκροτήματος «Supremes» το οποίο διαλύθηκε όταν εκείνη αποχώρησε το 1977.

Η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια πέθανε σε ηλικία 76 ετών, στο σπίτι της στο Χέντερσον της Νεβάδα, όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος της Τζέι Σβάρτς χωρίς να γνωστοποιήσει την αιτία του θανάτου της.

Μόλις δύο ημέρες η ίδια είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube αποκαλύπτοντας ότι δουλεύει για το νέο της σόλο άλμπουμ.

Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας, σύμφωνα με την οικογένειά της που ανέφερε ότι μια εκδήλωση στη μνήμη της θα γίνει μέσα στο έτος.

Οι «Supremes» γεννήθηκαν στο Ντιτρόιτ με το όνομα The Primettes το 1959, όταν η Γουίλσον ήταν 15 ετών. Μαζί της οι Νταϊάνα Ρος, Φλόρενς Μπάλλάρντ και Μπάρμπαρα Μάρτιν. Η τελευταία («έφυγε» από τη ζωή πριν έναν χρόνο) αποχώρησε από το συγκρότημα που συνέχισε ως τρίο και άλλαξε όνομα.

Τη δεκαετία του ’60 έγιναν δημοφιλείς με τα πασίγνωστα μέχρι σήμερα τραγούδια «Baby Love» και «You Can’t Hurry Love», ενώ έκαναν και άλλες επιτυχίες, όπως τα «Where Did Our Love Go», «Come See About Me» και «Stop! In the Name of Love».

Το πρώτο κόμματι ήταν το μοναδικό single τους που έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αρκετά άλλα βρέθηκαν στα δέκα πρώτα.

Οι «Supremes» μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988. Το ενδιαφέρον για το έργο τους ανανεώθηκε μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Dreamgirls» το 2006, με πρωταγωνίστριες τις Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Χάντσον. Το φιλμ βασίστηκε στην ιστορία του συγκροτήματος, αν και η Γουίλσον είχε δηλώσει ότι δεν δείχνει την αληθινή ιστορία τους.

Η αυτοβιογραφία της κυκλοφορεί με τον τίτλο «Dreamgirl: My Life As a Supreme»

Μεταξύ των καλλιτεχνών που εξέφρασαν τη θλίψη τους η Μπέβερλι Κνάιτ, που έγραψε στο Twitter ότι η Γουίλσον μαζί με τις Ρος και Μπάλλάρντ άλλαξαν το «παιχνίδι» μόνιμα τονίζοντας ότι η κληρονομιά τους δεν θα ξεπεραστεί ποτέ.

Ο παραγωγός Μπέρρυ Γκόρντυ από την Motown εξέφρασε τη λύπη του δήλωση σοκαρισμένος για την απώλεια «ενός μεγάλου μέλους της οικογένειας» της εταιρείας. «Οι Supremes άνοιξαν πόρτες για τον εαυτό τους, τις άλλους καλλιτέχνες της Motown πολλούς, πολλούς άλλους… Ήμουν πάντα περήφανος για τη Μέρι. «Ήταν αστέρι από μόνη της και εξαιρετικά ξεχωριστή για μένα» είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί