«Η ΕΕ έχει τα απαραίτητα έγγραφα» για έγκριση του Sputnik V σχεδόν δύο εβδομάδες

Η Μόσχα δημοσιοποίησε την Τρίτη την κατάθεση της πλήρους αίτησης έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για χρήση από τις χώρες της ΕΕ πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA) έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για έγκριση του ρωσικού εμβολίου κατά της covid-19. «Στις 29 Ιανουαρίου 2021, το RDIF κατέθεσε την αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ταμείο έχει επίσημη επιβεβαίωση από τον EMA, πως η αίτηση έγινε αποδεκτή. Η ταχύτημα της έγκρισης θα κριθεί από την EMA» όπως αναφέρεται. Σημειώνεται πάντως ότι στην ιστοθέση της EMA δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά.

Η δημοσιοποίηση της κατάθεσης των εγγράφων σχεδόν δύο εβδομάδες μπορεί να ερμηνευτεί και ως μέσο πίεσης προς την ΕΕ να ενεργήσει ταχύτερα και να εντάξει το Sputnik V στην φαρέτρα των όπλων που χρησιμοποιούν τα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού. Ειδικά μάλιστα, την ώρα που οι διαθεσιμότητες των άλλων εγκεκριμένων εμβολίων συνεχίζουν να είναι ταυτόχρονα χαμηλές και αμφισβητούμενες από τις ίδιες τις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες ως προς την δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί