Πώς ο ΟΑΕΔ “δουλεύει” επιχειρηματία του Ηρακλείου και εργαζόμενους που προσέλαβε από τα προγράμματα ανεργίας

Επιχειρηματίας του Ηρακλείου καταγγέλλει μέσω του Candiadoc, τον τοπικό ΟΑΕΔ, καθώς έχει εντάξει στην επιχείρησή του προσωπικό από τα προγράμματα του Οργανισμού, αλλά εδώ και 6 μήνες στην πραγματικότητα του έχουν κλείσει την πόρτα με πρόφαση τον κορονοϊό ή φόρτο εργασίας! Ο ίδιος έχει καταβάλλει όλα τα νόμιμα, αλλά ο ΟΑΕΔ σφυρίζει αδιάφορα…

Διαβάστε την καταγγελία του:

Αγαπητό candiadoc,

Έχοντας μια νέα επιχείρηση, ζήτησα την βοήθεια του κράτους για να εντάξω προσωπικό μέσω του ΟΑΕΔ από τα ενεργά προγράμματα. 

Όταν με ενημέρωσε το προσωπικό από τα γραφεία του ΚΠΑ2 Ηρακλείου στην Κνωσσού, για τις προϋποθέσεις, τα παρουσίαζαν όλα απλά και γρήγορα. Έλεγαν ότι στέλνεις τα χαρτιά σου κάθε 4μηνο και πληρώνεσαι πίσω άμεσα τα χρήματα που έχεις καταβάλει για τα δυο 2μηνα. 

Μέχρι στιγμής, ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν καταβάλλουν τα χρήματα στην ώρα τους αλλά και δεν σηκώνουν τηλέφωνα προφασιζόμενοι φόρτο εργασίας και δεν σε αφήνουν να πας εκεί λόγω covid, έχοντας κλειστές πόρτες. Εγώ ως επιχείρηση που έχω καταβάλει τα νόμιμα και περιμένω να πληρωθώ τα χρήματα που έχω δώσει 6 μήνες πριν, ασφυκτιώ οικονομικά εξαιτίας της αδιαφορίας των υπαλλήλων του ΚΠΑ2. 

Δεν υπάρχει καμία απορία πλέον γιατί δεν θέλει κανείς επαγγελματίας να παίρνει προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ, διότι γνωρίζει ότι και θα ταλαιπωρηθεί και θα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές των υπαλλήλων του κπα2 που κατ’ ιδίαν είναι απαξιωτικές αλλά και ψευδείς. 
Ο διευθυντής του ΚΠΑ2 γνωρίζει; Ο ΟΑΕΔ καταλαβαίνει γιατί δεν έχουν απορροφητικότητα τα προγράμματα και γιατί ο κόσμος δεν βρίσκει δουλειά αλλά και οι επιχειρήσεις γιατί δεν παίρνουν προσωπικό στις εποχές που ζούμε; 

Κ.Μ>

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί