Ισχυρή χιονοθύελλα σάρωσε την Ολλανδία

H πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια. Προβλήματα στη σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία.

Ένα ψυχρό μέτωπο διαπερνά τη βόρεια Ευρώπη με την Ολλανδία να βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό». Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες της χώρας «κόλλησαν» στο χιόνι. Όλα τα δρομολόγια των τραίνων ακυρώθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής όπως ανακοίνωσε η εταιρία σιδηροδρόμων NS.

Σχεδόν 85 αυτοκίνητα εξετράπησαν της πορείας τους λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από τη χιονόπτωση, σύμφωνα με την ολλανδική αρχή υποδομών, που συμβουλεύει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Η ολλανδική κυβέρνηση έκλεισε για αρκετές ημέρες όλα τα κέντρα ελέγχου για τον κορονοϊό, λόγω της σοβαρότητας των συνθηκών, καθώς κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες δέκα ημέρες.

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας καλύφθηκαν από χιόνι πάχους 5 έως 10 εκατοστών, αλλά κατά τόπους το πάχος του χιονιού έφθανε τα 30 εκατοστά, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Από το κύμα κακοκαιρίας επηρεάστηκε επίσης και η Γερμανία ενώ η Βρετανία προετοιμάζεται για την έλευση αυτής της καταιγίδας που ονομάστηκε «Darcy» από τους Ολλανδούς μετεωρολόγους. Οι αρχές εξέδωσαν πορτοκαλί ειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στη νοτιοανατολική Αγγλία

Το Βέλγιο, καλύφθηκε από ένα ελαφρύ στρώμα χιονιού, αλλά αναμένει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί