Βρετανία: Σχεδόν 12 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 825 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών, αριθμός που αυξάνει σε 112.092 το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν επίσης ότι 11.465.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, από 10.971.000 που ήταν χθες, Παρασκευή. Σε μια κατάσταση αναβρασμού, η Βρετανία καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να μην παραδοθεί στο έλεος των μεταλλάξεων.

Στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της υγειονομικής κρίσης και επιστροφής στην κανονικότητα, η αγγλική κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει του 50 και άνω μέχρι τις 7 Απριλίου, όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές.

Σκοπός της κυβέρνησης Τζόνσον, όπως έχει διαμηνύσει ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, είναι να εμβολιαστούν όλοι που εντάσσονται στην ηλικιακή κατηγορία των 50 και άνω ώστε η κοινωνία να μπει και πάλι στις ράγες της ομαλότητας.

Εάν το σχέδιο προχωρήσει με ταχύ ρυθμό, τότε η άρση των μέτρων θα επιτευχθεί στα τέλη Απριλίου.

Η ημερομηνία προκύπτει και από τον υπολογισμού του χρόνου για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί