Κυβέρνηση μπάχαλο: Το πρωί ανακοίνωσαν την απαγόρευση του take away και μετά την πήραν πίσω! (βίντεο)

Εχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια της στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας.

Το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι το take away καταργείται τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκαλώντας αναστάτωση στους ιδιοκτήτες καφεστίασης και πολίτες που δεν το γνώριζαν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα.

Στη συνέχεια ήρθε διευκρίνιση από το υπουργείο Ανάπτυξης πως η απαγόρευση του take away δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ από αρμόδιο υπουργό Αδωνη Γεωργιάδη, καθώς στον επόμενο χρόνο παίρνει πίσω την πρόσφατη απόφαση και να αποφανθεί εκ νέου ότι «το take away» θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε το μεσημέρι την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ενδεχομένως «δύσκολο να αντιληφθούν» κάποιοι τα νέα μέτρα

Νωρίτερα, κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνιζε πως το take away καταργείται για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

H δήλωση του υπουργού στο 9:50

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης  επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους “διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ”.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε διευκρίνιση το μεσημέρι του Σαββάτου, με την οποία αναφέρει ότι η απαγόρευση ισχύει από την Κυριακή 7/2 .

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά. Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί