Η Πορτογαλία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ασθενείς στην Αυστρία

Η Πορτογαλία, τα νοσοκομεία της οποίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει περίπου 10 ασθενείς για περίθαλψη στην Αυστρία, έπειτα από πρόταση της χώρας αυτής, έγινε σήμερα γνωστό από την πορτογαλική κυβέρνηση.

«Είναι σημαντικές κινήσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όμως συμβολικές στη μάχη κατά της πανδημίας», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Η προσφορά της αυστριακής κυβέρνησης υποβλήθηκε σε μια επιτροπή εντατικολόγων, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

«Η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό δεν πρέπει να γίνεται παρά ως ύστατη λύση», είπε, εντούτοις, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Ζοζέ Αρτούρ Παϊβά, υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Sao Joao στο Πόρτο (βόρεια), ένα από δύο μεγαλύτερα στην Πορτογαλία.

Επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα είδε σήμερα τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να ξεπερνά τους 900 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Χάρη στην καθολική καραντίνα που επιβλήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, ο ρυθμός των ημερήσιων μολύνσεων συνεχίζει την καθοδική πορεία του, με σχεδόν 7000 νέα κρούσματα.

«Οι αριθμοί είναι καλύτεροι, όμως δεν αντικατοπτρίζονται αυτόματα στις νοσηλείες. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, προτού παρατηρήσουμε μια χαλάρωση της πίεσης στα νοσοκομεία», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.

Η Πορτογαλία έχει ήδη δεχθεί τη βοήθεια της Γερμανίας, που έστειλε την Τετάρτη μια ομάδα 26 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, που θα έχουν υπό την επίβλεψή τους μια ΜΕΘ με 8 κλίνες, που δημιουργήθηκε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λισαβόνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί