Παίρνουν πίσω την εκδικητική απόλυση γιατρού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μετά τις αντιδράσεις (Βίντεο & φωτο)

Δυναμική κινητοποίηση για την εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων, η οποία και κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ ότι θα ανανεωθεί η σύμβαση του Κ. Καταραχιά

Με τη δέσμευση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ ότι δεν θα προχωρήσει η εκδικητική απόλυση από το ΕΣΥ του προέδρου του σωματείου τους, ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, έληξε χθες η κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Αυγής» οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο, που πραγματοποιούν στάση εργασίας 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και πορεία, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την είδηση ότι θα ανανεωθεί η σύμβασή του. Μένει να αποδειχθεί αν θα υλοποιηθεί και δεν θα επαναληφθεί ο εμπαιγμός μέχρι σήμερα του υπουργείου Υγείας.

«Η κυβέρνηση κάνει αίσχη στα νοσοκομεία» φώναξαν οι εργαζόμενοι που έκαναν πορεία από το νοσοκομείο στην 1η ΥΠΕ για να συναντηθούν με το διοικητή, αφού η διοικήτρια του «Άγιου Σάββα» απουσίαζε.

Τάκης Παντέλης, μέλος της εκτελεστικής ΠΟΕΔΗΝ:

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο προαύλιο του «Άγιου Σάββα», ζητώντας επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις με επείγουσα ανάγκη την ενίσχυση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου που καταρρέει λόγω αποχώρησης 4 επικουρικών γιατρών. Μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι εμβολιαστικό κέντρο.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου. Υπενθυμίζεται ότι η Α. Ρέτζιου δέχθηκε χθες κλήση σε απολογία για τη συγκέντρωση που είχε γίνει στο υπουργείο Υγείας στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Νίκος Φωτόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΕΣΕΕ επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ:

Δείτε ολόκληρο το φωτορεπορτάζ του Left και του Άγγελου Καλοδούκα στο παρακάτω άλμπουμ:

Δείτε ακόμα το βίντεο της «Αυγής» από την κινητοποίηση:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί