Ομιλία Μ. Συντυχάκη για το νομοσχέδιο ενσωμάτωσης Ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων

Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ικανοποιεί στις απαιτήσεις των καναλαρχών

«Τόσο η ευρωπαϊκή Οδηγία 13 του 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, όπως αυτή τροποποιήθηκε το 2018 και ενσωματώνει το νομοσχέδιο, είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών, καναλαρχών, επιχειρηματικών των ΜΜΕ». Αυτό τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία.

Σημείωσε ότι οι κανόνες που εισάγει η οδηγία, στην πραγματικότητα στοχεύουν στην προστασία της δράσης των καναλαρχών και των μεγάλων εταιρειών του χώρου, ανταγωνισμού, ενώ σημείωσε το γεγονός ότι κάποιοι κανόνες θα μπορούν να αξιοποιηθούν για να υπάρχει ακόμη πιο γενικευμένη λογοκρισία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δίνονται νέα δώρα στους καναλάρχες, νομιμοποιώντας μεταξύ άλλων και την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ παράλληλα, το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο στις μειώσεις προσωπικού, ειδικά των τεχνικών, ενώ ανάγει σε κανονικότητα την εργολαβική εργασία.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο, θέλει να ρυθμίσει μια ανεξέλεγκτη αγορά, όχι όμως για να προστατεύσει το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, αλλά για να καθορίσει τους όρους του παιχνιδιού και του ανταγωνισμού και για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η εμπορευματοποίηση, η επιχειρηματική δράση, η διαφήμιση, αλλά και η συγκέντρωση.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί