Τα νέα απαγορευτικά μέτρα -Στο “κόκκινο” το Ρέθυμνο- Κλείνουν σχεδόν τα πάντα τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές με «σκληρό» lockdown

«Ρολά» κατεβάζει στην αγορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς κλείνουν σχεδόν όλα τα καταστήματα τα Σαββατοκύριακα ενώ όσα λειτουργούν θα κατεβάζουν ρολά στις 5 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε: Καθυστερούν οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής

Τι κλείνει σε Αττική, Θεσσαλονίκη

  • Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Κλειστό Σάββατο και Κυριακή το λιανεμπόριο
  • Το Σάββατο ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι και βενζινάδικα από 7 το πρωί έως 5 απόγευμα
  • Ούτε λαϊκές τα Σαββατοκύριακα

Συγκεκριμένα, ο Χαρδαλιάς είπε: «Τώρα στις περιπτώσεις της Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η συζήτηση στην Επιτροπή ήταν διεξοδική και αναλυτική. Αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα περιλαμβανομένων και των σημερινών, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα και τους δείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας και αποφασίστηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στις κόκκινες περιοχές και τα εξής παρακάτω μέτρα και για τις 3 περιοχές (Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική):

Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά. Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Χαρδαλιάς: Αυτοί είναι οι «κόκκινοι» δήμοι

Από το Σάββατο στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα πρόσθετα μέτρα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο «κόκκινο» θα είναι οι εξής δήμοι: Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ζακύνθου,η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Τεμπών.

Σκληρό lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Άγ. Νικολαο, Χαλκίδα, όπως είπε.

Η Παπαευαγγέλου, τα κρούσματα και η φούσκα

Όπως υποστήριξε η Βάνα Παπαευαγγέλου συνολικά τα τεστ σήμερα έφτασαν τα 46.000 ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 85004400 στην Αττική ,ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 25-44 έτη.

Είπε, μάλιστα, πως στην Αττική έχουμε 70 – 80 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ η πληρότητα των απλών κλινών στην Αττική αγγίζει το 52%.

Επισήμανε πως «έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα» και πρόσθεσε: «δεν έχει νόημα να βάζουμε επιπλέον μέτρα. Να τηρούμε τα υπάρχοντα εισηγηθήκαμε να μη κλείσουν τα σχολεία».

«Πρέπει ο καθένας να θυμηθεί τη φούσκα του», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπαευαγγέλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί