Καθολικό lockdown στον Άγιο Νικόλαο εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αποτέλεσμα να εισηγούνται καθολικό lockdown στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή την Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Κορονοϊός: Εισήγηση για σκληρό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του tovima.gr, τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί για τις τρεις περιφέρειες είναι κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων (όλων των βαθμίδων) και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5 μέχρι τις 18:00.

Υπενθυμίζεται πως η Πάτρα είχε μπει ήδη στο κόκκινο, καθώς παρατηρήθηκα ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να ισχύσει στην πόλη η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και η λειτουργία καταστημάτων με click away, click in shop.

Ωστόσο φαίνεται πως ούτε αυτά τα μέτρα αρκούν για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί και τις τελευταίες ημέρες πολλά παιδιά  νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής με κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως συρροή κρουσμάτων υπήρξε και στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Πάτρας το προηγούμενο διάστημα καθώς είχαν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα στο ν στο νοσηλευτικό προσωπικό της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου.

Επίσης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχαν βρεθεί με κορωνοϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες 32 άτομα μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί