Γ.Δημητριάδης: «Πανδημία Εκκρεμών Συντάξεων στον e-ΕΦΚΑ» (Βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε στο TheCaller Web TV ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Γιώργος Δημητριάδης, στο εργασιακό και πολιτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Αγγελόπουλου.

Το μνημονιακό τέκνο “e-ΕΦΚΑ” έχει να αντιμετωπίσει μια άλλου είδους  Πανδημία, την πανδημία των εκκρεμών συντάξεων, με τον αριθμό τους να ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τις 420.000.

Μετά την λήξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ  με τους 600 νέους επιστήμονες οι οποίοι εργάζονταν αποκλειστικά στην εκκαθάριση και την απονομή συντάξεων, το σύστημα δείχνει να καταρρέει δίχως σταματημό.

Ήταν και είναι αναγκαία η επιστροφή των συμβασιούχων του προγράμματος και αυτό αποδεικνύεται αφού με τους συγκεκριμένους ανθρώπους οι συντάξεις μειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 80.000.

Η ψηφιακή σύνταξη δυστυχώς είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που όλοι ευχόμαστε να δουλέψει, ωστόσο όμως μοιάζει για την ώρα σαν όνειρο θερινής νυκτός. Οι φάκελοι και το φυσικό αρχείο αναζητούν ανθρώπινα χέρια για να δουλευτούν τα όποια δεν περισσεύουν από πουθενά.

Δυστυχώς, παρόλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την πολιτική ηγεσία είτε με την επαναφορά των συνταξιούχων, είτε με το μπόνους στους μόνιμου υπαλλήλους, τίποτα δεν δείχνει να είναι αρκετό και αποτελεσματικό.

Τα μέτρα που καταθέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων για την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων είναι εφικτά και τα αποτελέσματα αυτών θα είναι άμεσα.

1. Επαναπρόσληψη των 600 νέων Επιστημόνων με εμπειρία στο κομμάτι των συντάξεων, τουλάχιστον για 24 μήνες, σε συνεργασία πάντα με την «ομάδα έργου» που συστάθηκε με τον project manager.

2. Δημιουργία «δεξαμενής» ανθρώπινου δυναμικού αποκλειστικά για τον e-ΕΦΚΑ, όπως συμβαίνει και με την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο υπουργείο μετανάστευσης αλλά και στο λοιπό επικουρικό προσωπικό.

3. Σε περίπτωση μόνιμων προσλήψεων, να δοθεί «bonus» μοριοδότησης σε όλους όσους εργάστηκαν στον φορέα του e-ΕΦΚΑ με το πρόγραμμα του brain-drain του Ο.Α.Ε.Δ.

Περιμένουμε να δούμε μόνο τι θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη και με τον σύλλογο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Παρακάτω όλο το Βίντεο της συνέντευξης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί